Verslag en foto’s Wandel 4-daagse  –  dag 4  –  24 mei  2019        door Clarie Pieters

Vanavond alweer de laatste etappe. Helaas.

We starten vanaf het plein bij Penders Voetzorg. Dat is wel leuk. Want nu kan iedereen die niet heeft meegelopen zien hoe leuk en gezellig de avondvierdaagse is. Vrolijke mensen die starten en trotse en blije mensen die na afloop een medaille of lintje in ontvangst nemen. Allemaal bevangen door het wandelvirus. Reden genoeg om volgend jaar toch zeker (weer) mee te doen. Maar pas op! Eenmaal aangestoken door het wandelvirus kom je er nooit meer vanaf. Maar dat geeft niet. Van dit virus wordt je niet ziek, maar voel je je juist beter.

Een mooie route langs de Tungelroyse beek richting Beylshof zorgt voor een afwisselende avond. De lange afstanden cirkelen zo’n beetje om Baexem heen. Het is weer genieten. Zeker met dit prachtige weer.

Wandelen in de natuur  heeft ook een heilzame werking. Dat is wetenschappelijk bewezen. Je voelt stress wegebben en de rust in je hoofd wederkeren. Wandelen is ook goed voor je humeur. Je wordt er vrolijk van. Dus trek eens wat vaker je wandelschoenen aan en loop het bos in. En onthoud het volgende: In Scandinavië zeggen ze: ‘slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding’. Dus het weer is geen reden om binnen te blijven.

Na de laatste gezellige, ontspannende en mooie wandelavond worden we feestelijk ontvangen op het plein. Er is muziek, drank, springkussens en een popcorn/suikerspin kraam. En natuurlijk een medaille of lintje. Deze geweldige wandelvierdaagse was alleen mogelijk dankzij het vele werk door veel vrijwilligers en de sponsors.

Tot volgend jaar! En denk eraan: ‘save the date’. Ergens in mei 2020. En neem iemand mee die nog niet getroffen is met het wandelvirus. Laten we samen proberen om heel Leudal te besmetten.

 

 

 

Verslag en foto’s Wandel 4-daagse  –  dag 3  –  23 mei  2019        door Clarie Pieters

Na een dagje rust zijn we er weer helemaal klaar voor: lekker wandelen door de natuur. Vandaag lopen we in de omgeving van Buitencentrum De Spar. Hier zie je wel eens een ree, buizerd of ijsvogeltje. Maar of de dierlijke bewoners van het bos zich vanavond laten zien is maar de vraag. Zoveel bezoek tegelijk vatten ze waarschijnlijk op als een invasie. En ook de weergoden zijn ons gunstig gezind. Warm, zonnig en een zacht briesje. Kiki de kikker zal dit niet zo leuk vinden. Zij heeft alleen een winterpak. Vandaag lijkt het drukker dan afgelopen dagen. Misschien vanwege het mooie weer.

De routes lopen in het begin allemaal hetzelfde wat inhoudt dat het gezellig druk is.  Vanwege het hoge tempo begeven we ons in het begin van de route zigzaggend tussen de mensen en honden. Leuk, want dan maak je af en toe een praatje met iemand of kom je een bekende tegen. Maar na verloop van tijd buigen de verschillende routes af en opeens is het stil. Het geroezemoes is vervaagd en je voelt je steeds meer één worden met de natuur. Dit is weer een heel andere dimensie van wandelen. Als je luistert naar de stilte, hoor je opeens de geluiden uit de natuur. Vogels die fluiten, een specht die driftig klopt, een koekoek die in de verte roept, het ruisen van de bomen en het kikkerkoor bij Nunhems zaden. Bij de langste afstand is het rondje om de Spar een hele grote boog er omheen. We lopen door schitterende mooie paadjes waar je bijna nooit komt en in de verte zien we de kerktoren van Neer.

Onderweg worden we weer voorzien van water en van  fruitbedrijf Heijnen krijgen we een lekkere appel voor de dorst. Bij de drankpost ligt weer de overheerlijke salmiak lolly klaar. Nog een paar kilometer te gaan en we zijn weer bij de Busjop. Dit keer krijgen we een muzikaal welkom van JK Angesóm.