Op 17 mei 1973 werd de Atletiekvereniging Heythuysen (A.V.H.) opgericht. Het doel van de vereniging is het doen beoefenen en het bevorderen van de atletieksport in welke verschijningsvorm dan ook. Voor degenen onder u die niet precies weten wat atletiek inhoudt: atletiek is de sport die berust op het bereiken van maximale prestaties op het gebied van gaan, lopen, werpen en springen. De verschillende atletiekonderdelen zijn: diverse loopafstanden, sprinten, hordelopen, snelwandelen, hoogspringen, verspringen, polsstokhoogspringen, hink-stap-springen, kogelstoten, kogelslingeren, speerwerpen, discuswerpen, veldlopen, estafette. De meeste van deze onderdelen kunnen bij Atletiek Leudal beoefend worden. Daarnaast hebben wij ook groepen Sportief Wandelen. Keuze genoeg dus!

Tijdens het 40-jarig jubileum van Atletiekvereniging Heythuysen in 2013 is de naam gewijzigd in Atletiek Leudal zodat wij een meer regionale uitstraling hebben gekregen.

Atletiek Leudal heeft zich altijd ten doel gesteld om in eerste instantie het recreatieve aspect van de atletiekbeoefening te ondersteunen. Pas in tweede instantie wordt er naar prestatie gekeken. In de praktijk komt deze denkwijze vooral tot uiting in de jeugdgroepen en de recreantengroepen.

Accommodatie
Onze atletiekbaan is gelegen in het sportpark Molenhoek (hoek Sportlaan-Arevenlaan) te Heythuysen. Atletiek Leudal beschikt over een vierbaans rondbaan met 6 sprintbanen, een verspring- annex hink-stapsprongbak, een hoogspringvoorziening, een discuskooi, een speerwerpaanloop, een kogelstootring en uiteraard een groot aantal sportmaterialen. Deze materialen worden opgeslagen in twee materiaalhokken. Op 100 meter afstand bevinden onze twee kleed/doucheruimtes en toiletten. We maken in goed overleg met de voetbalvereniging vaak gebruik van hun kantine. Er is een ruime parkeergelegenheid aanwezig.

Onze accommodatie kan het gehele jaar worden gebruikt dankzij de aanwezige LED verlichting, in 2020 geheel vernieuwd.

Daarnaast worden er ook trainingen gegeven in het bos met start bij Restaurant De Busjop.

Trainingen
Voor informatie over trainingstijden en data en programma’s van de door ons georganiseerde wedstrijden en activiteiten, vind je elders op deze website.

Routebeschrijving
Heythuysen ligt in het midden van Midden-Limburg. Vanuit de autosnelweg A2 (Maastricht-Eindhoven) afslag Kelpen/Roermond en dan de N280 richting Roermond volgen. Bij Baexem op de rotonde linksaf naar Heythuysen, dan is het nog 4 kilometer. Vanuit oostelijk Noord-Brabant de provinciale weg Helmond-Meijel-Roermond (N279) vervolgen. Deze leidt door Heythuysen. Onze baan ligt op de hoek Sportlaan-Arevenlaan. Vanuit het centrum is dit richting Roggel, dus in de noord-oosthoek van het dorp. Plaatselijk ook aangegeven als Sportpark Molenhoek met bordjes. Navigatiesysteem: Sportlaan / Arevenlaan te Heythuysen.