Clubrecords en PR’s aangescherpt in Dortmund

Clubrecords en PR’s aangescherpt in Dortmund

Op zondag 5 maart zijn we nog afgereisd naar Dortmund voor zowat de laatste indoorwedstrijd van dit winterseizoen. Manon van Rooij was als eerste aan de beurt voor haar favoriete onderdeel, verspringen.

Ondanks dat ze een aantal keer niet goed uitkwam voor de afzetbalk, sprong ze 4,44m. De juiste aanwijzingen van Monique doen wonderen. Dit was voldoende voor een podiumplek. Mooi, want er zouden er nog enkele volgen. Hierna stonden Hannah Cranen en Inge Hendrix klaar voor hun 1e onderdeel. Doel was om de 200m. ontspannen en hard te lopen. Hannah finishte in haar categorie als 1e met een PR en clubrecord. 26,76 s. Inge had een goed gevoel nadat Hannah over de finish kwam. Je zag haar denken. Dat kan ik ook. En inderdaad: De 200m. in 28,76 seconden. Een verbetering van haar PR met meer dan 1 sec. en ook een clubrecord. Ondertussen was Yorick Snijders al begonnen met verspringen en kwam tot een verdienstelijke 3,43 m.

2 tevreden gezichten met hun PR en clubrecord op de 200m.

Vervolgens stond de 60m. op het programma.Hannah ging na een matige start aan een kleine inhaalrace beginnen. Ontspannen en hard doorlopen zat nog in haar koppie. 8,36s stond op de klok toen ze als 1e over de finish kwam. Slechts 0,02 s boven haar PR, maar wel een clubrecord bij de MJB. Inge zetten 8,85s op de klok naar. Voor het eerst onder de 9,00 seconden en een evenaring van een afgrond clubrecord. Manon kwam tot 9,35s op de 60m. Ze was nog best vermoeid van het verspringen omdat ze bij de beste nog in de finale van het verspringen stond, en weinig tijd overhield om zich goed voor te bereiden voor de 60m.

Yorick was ondertussen ook begonnen aan zijn voorbereiding van zijn sprintonderdeel. Hij knalde na 50m. in een tijd van 8,21s over de finish. En wat denk je? Podiumplek, PR en clubrecord. Wat wil je nog meer! Hannah kwam tijdens het verspringen tot 4,80m. Een evenaring van haar PR, en werd hiermee 2e.

Yorick met zijn trainer, coach maar vooral vader.

Yorick was als laatste aan de beurt bij het hoogspringen. Daar waar de meeste anderen deelnemers met een fosburyflop niet echt omhoog sprongen maar zich op de lat lieten vallen, wist hij met een eenvoudige schaarsprong tot 1,15 m. te komen en werd hiermee 2e in zijn categorie.

Ook hadden we Stan Heijckers aan de start staan. Voor deze gelegenheid ingeschreven onder de vlag van Atletiek Leudal. Hij had nog nooit spikes aan zijn voeten gehad maar wist de 60m af te leggen in 7,96s en de 200m in 25,42s. Al met al een geslaagde dag. Van de 10 inschrijvingen van onze 4 atleten hebben we 8 oorkondes mee naar Leudal gesleept.