Groen licht voor de herstelwerkzaamheden van de atletiekbaan

Aannemer Van Kessel Sport en Cultuurtechniek heeft groen licht gekregen van gemeente Leudal om te beginnen met de atletiekbaan: eindelijk kunnen er spijkers met koppen worden geslagen!

In de planning is duidelijk gekozen voor kwaliteit boven snelheid, want het tijdsbestek lijkt misschien wat erg lang. Maar liever nú iets langer op een alternatief veld trainen, dan straks weer mankementen aantreffen op de baan. Op 15 april worden de voorbereidingen voor het grote werk getroffen, zoals het aanvoeren van het benodigde materiaal.

Maandag 20 april beginnen de werkzaamheden. De toplaag wordt weggehaald en de onderlaag hersteld: het asfalt wordt deels weggefreesd en er komen
gaten om het water weg te laten lopen. Op 29 april wordt zoab (zeer open asfalt beton) aangebracht. Het ‘uitdampen’ hiervan duurt circa 2 weken.
Vervolgens wordt er een nieuwe toplaag aangebracht: dit is afhankelijk van de weersomstandigheden zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Het meetwerk en de belijning neemt ook de nodige tijd in beslag en uiteindelijk kan de baan dan gekeurd worden door Intron, een speciaal bedrijf dat gecertificeerd is door de Atletiekunie.

Half juni hopen we dan weer gebruik te kunnen maken van een prachtige en vooral veilige atletiekbaan, waar we trots op kunnen zijn! Om een goede invulling te geven aan onze trainingen tijdens de werkzaamheden, worden er in overleg met de trainers zo snel mogelijk concrete afspraken gemaakt.

2015 zou wel eens een mooi jaar kunnen worden !

Bestuur Atletiek Leudal