Baan-op-slot (infobulletin nr 2)

De sluiting van de baan heeft, zoals jullie misschien al hebben gemerkt of gelezen, de nodige commotie veroorzaakt. Via onze Facebookpagina en de mail zijn veel steunbetuigingen binnengekomen.

In de krant De Limburger van vandaag is een groot artikel te lezen over de sluiting van de baan (zie ook bij Laatste Nieuws op onze eigen website).De fracties van Ronduit Open en de PvdA hebben ons laten weten deze zaak hoog op te nemen. De gemeente heeft ons laten weten dat de geplande schouw van de baan op 2 december 2013 om 15.00 uur gaat plaatsvinden. Tijdens deze schouw zal de aard en omvang van de schade worden besproken. Hierbij zijn naast de Grontmij en de gemeente Leudal ook deskundigen namens beide partijen aanwezig.

Ook zal een afvaardiging van de atletiekvereniging aanwezig zijn. Op basis van de uitkomst van de schouw zal het college verdere vervolgstappen nemen. Intussen blijven wij niet afwachten, maar zijn druk op zoek naar mogelijke alternatieven voor de baantrainingen, met name voor de jeugd. Indien u suggesties heeft, dan staan wij daar als bestuur voor open.

U kunt ons altijd bereiken via info@nullatletiekleudal.nl

Het bestuur van Atletiek Leudal

Voor pupillen en jeugdleden!

Zoals jullie gehoord hebben is de atletiekbaan gesloten en kunnen de trainingen op de baan voorlopig niet doorgaan. Wij trainers zijn op zoek naar andere veilige locaties om te trainen. Daar hebben we effen de tijd voor nodig maar dat gaat zeker lukken. Voor komende dinsdag hebben we een alternatieve training ingelast. Wij vinden dat we het bestuur van Atletiek Leudal moeten helpen en dat gaan we doen door jullie iets te laten maken (tekening, verhaaltje, protestbrief, knutselwerkje, foto’s, enz.). Samen gaan we dat aanbieden bij het gemeentehuis en misschien lukt het wel om alles aan de burgemeester te overhandigen. Dus aanstaande dinsdag, 26 november, is er training in de kantine van de voetbalvereniging. Kom in sporttenue, want misschien gaan we nog wat atletieken.

Voor kleurpotloden, stiften en papier wordt gezorgd. Als je zelf nog iets mee wilt nemen dan kan dat ook. Deze alternatieve training is voor de pupillen en junioren en duurt van 18.30 uur tot 19.30 uur. Voor de junioren is er geen training van 19.30 tot 20.30/21.00 uur. Het idee is om op een later tijdstip in een stoet door het dorp te lopen naar het gemeentehuis, natuurlijk in (Atletiek Leudal) sportkleding, onder begeleiding van videocamera’s, fototoestellen en natuurlijk jullie trainers. Indien er nieuws is over deze leuke protestactie krijgen jullie dat dinsdagavond of  via de mail te horen.

De jeugdtrainers.