Klusploeg overal inzetbaar

Vrijdag 1 juni 2012 – Basisschool De Mussenberg heeft op 1 juni een zogenaamde verenigingendag georganiseerd: alle geïnteresseerde clubs uit Horn en omgeving konden zich tijdens deze dag profileren bij de jeugd.

Een grote variatie aan verenigingen had zich hiervoor aangemeld o.a. voetbalclub, tennisvereniging, schaakclub, scouting en harmonie. Natuurlijk was Atletiekvereniging Heythuysen ook van de partij. Vijf groepen kinderen (115 !) zouden die dag bij ons te gast zijn op het grasveld achter de Mussenberg om kennis te maken met de atletieksport.

Vrijdag is natuurlijk een gewone werk- en schooldag, dus was het een probleem om de benodigde begeleiders bij elkaar te krijgen. Gelukkig kon er een beroep gedaan worden op onze gewaardeerde klusploeg. Buiten jeugd assistent-trainer Ton Cranen en secretaris Corine Ligtenberg hebben ook Har Lemmen, Tjeu Gielen,  Mathieu Hendriks en Jo Gielen van de klus/vutploeg met hun grote atletiekervaring de grondbeginselen van de atletieksport kunnen overdragen aan de basisschooljeugd. Elke groep kinderen heeft gedurende 45 minuten kunnen kennismaken met sprinten, estafette, verspringen, kogelstoten en speerwerpen.

Het enthousiasme van de jeugd (net als van de 6 AVH-ers) en het goede weer maakten er een prima dag van!

Bedankt, heren!

  • Een indruk van deze dag zien jullie op: Mussenberg