Hervatten overige trainingen

Aanpassingen trainingen vanaf 18 mei 2020

Dankzij de verdere versoepeling van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus vanaf 11 mei, mogen alle trainingen van Atletiek Leudal weer beginnen. De Gemeente Leudal heeft ons afgelopen woensdag 13 mei de nieuwe regels gecommuniceerd, die heel wat aanpassingsvermogen vragen van onze trainers en leden. Dit werd gisteren tijdens een overleg tussen bestuur en trainers besproken, in deze nieuwsbrief leest u hoe we met de trainingen voor de komende maanden vooruit kunnen gaan: lees alstublieft alles goed door.
Wijzingen ten opzichte van de vorige nieuwsbrief worden uitgelicht.

De volgende regels gelden voor alle groepen:

 1. De leden moeten te allen tijde anderhalve meter afstand houden, onderling en van de trainers (met uitzondering van de kinderen tot en met 12 jaar onderling).
 2. Als het lid zelf of iemand thuis klachten heeft, mag het lid niet komen trainen.
 3. Als het lid zelf of iemand thuis positief is getest op CoViD-19 mag het lid gedurende 14 dagen na het verdwijnen van de symptomen niet komen trainen.
 4. Het is voor ouders en verzorgers niet toegestaan om op de accommodatie te blijven tijdens de training.
 5. De kleedlokalen moeten gesloten blijven, het is dus niet mogelijk om te omkleden noch douchen.
 6. Alleen wanneer het echt nodig is, mag het toilet gebruikt worden. Het toilet moet na elk gebruik gedesinfecteerd worden en dit moet op de aanwezige intekenlijst genoteerd worden (door de gebruiker voor volwassenen, door de begeleider voor kinderen). We vragen aan leden en trainers om het gebruik van het toilet zo veel mogelijk te vermijden.
 7. Spugen op de grond of neus snuiten zonder zakdoekje is niet toegestaan.
 8. Leden die “voor de grap” gaan hoesten en dergelijk worden meteen van de training verwijderd.
 9. Leden die zich niet aan de overige regels houden worden één keer gewaarschuwd, bij de tweede overtreding wordt de training onmiddellijk gestopt. 

Loop- en wandeltrainingen volwassenen

 • De maximale groepsgrootte voor trainingen op een gesloten accommodatie is 25 deelnemers, in de openbare ruimte is die limiet 10 deelnemers. De leden moeten zich verplicht aanmelden wanneer ze deel willen nemen aan een training, dit gaat via deze link: https://www.supersaas.nl/schedule/AtletiekLeudal/Volwassenen. Elke training mag vanaf zeven dagen tot 24 uur van tevoren gereserveerd worden, en het is niet nodig om in te loggen.
 • Onze Sportief Wandelen leden worden vriendelijk doch dringend verzocht om zich gedurende deze moeilijke periode tot het oorspronkelijke aantal van één training per week te beperken, en dus zich voor één training per week aan te melden. Op deze manier heeft iedereen de kans om één keer per week te trainen.
 • Er worden geen voorwerpen gedeeld met andere atleten (er wordt bijvoorbeeld niet overgegooid met ballen).

Training pupillen en junior D 18:30-19:30 
Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen rekening te houden met de anderhalve meter maatregel, maar hun ouders wel! We vragen dus aandacht voor het volgende:

 • Brengen:  wij willen u dringend verzoeken om in de auto te blijven en het kind bij de poort af te zetten, of tot aan de poort meefietsen en direct doorfietsen;
 • Halen: bij voorkeur in de auto of op de fiets blijven en wachten dat de trainers de kinderen naar buiten begeleiden;
 • Aan ouders/verzorgers die het echt nodig vinden om hun kind tot voorbij de poort te begeleiden (we begrijpen dat sommige kinderen het spannend vinden), vragen wij om de uitgezette route te volgen;
 • Monique Stevens zal als gastvrouw optreden om de kinderen te helpen. Ouders die dringende vragen hebben mogen ze aan haar stellen;
 • De kinderen uit de groep van Monique Uiterwijk (Junior D) moeten zich elke week voor de training melden via deze link: 
  https://www.supersaas.nl/schedule/AtletiekLeudal/Junioren. Aanmelden kan vanaf drie dagen tot 24 uur van tevoren.
 • Laat uw kind thuis naar het toilet gaan.

Training junioren dinsdag 20:00-21:00 en vrijdag 20:00-21:00

 • Gewijzigd tijdstip: de training begint op beide dagen om 20:00 en duurt tot 21:00; 
 • Niet eerder dan 19:55 aankomen en direct na afloop van de training naar huis gaan;
 • De atleten houden te allen tijde anderhalve meter afstand, onderling en van de trainers;
 • Er worden geen voorwerpen gedeeld met andere atleten (er wordt bijvoorbeeld niet overgegooid met ballen);
 • Iedereen moet zich elke week voor de training melden via deze link: https://www.supersaas.nl/schedule/AtletiekLeudal/Junioren. Aanmelden kan vanaf drie dagen tot 24 uur van tevoren.
 • Voor het halen en brengen van deze oudere jeugdleden vragen wij dringend om in de auto of op de fiets te wachten.

Wat we zeker nog willen benadrukken is dat een en ieder te allen tijde zelf verantwoordelijk is voor het respecteren van de overige maatregelen: handen goed wassen, niezen en hoesten in de elleboog, anderhalve meter afstand houden.

Groet,
Bestuur en trainers

In 2020 géén Wandel 4-daagse en Rolstoeltocht!

In verband met de nieuwste maatregelen die landelijk gelden i.v.m. het coronavirus, hebben ook wij als commissie 4-daagse ons moeten beraden.

De Penders Voetzorg Leudal Wandel 4 – daagse hadden we al uitgesteld naar 31 augustus t/m 4 september. Maar dat gaat helaas, gezien alle regelgeving, niet lukken.

Maar ook de Kwekerij Meuter Rolstoeltocht van augustus kan jammer genoeg dit jaar niet doorgaan. En wij hadden deze gezellige avond juist zo gegund aan onze oudere en minder mobiele medemens.

Beide evenementen worden uitgesteld naar volgend jaar.

De 4-daagse willen we (onder voorbehoud) organiseren van maandag 17 mei t/m vrijdag 21 mei 2021, met woensdag als rustdag.
De Rolstoeltocht staat gepland op woensdag 18 augustus 2021, met als reservedatum woensdag 25 augustus.

Hopelijk kunnen we dan weer met z’n allen genieten van deze mooie evenementen.

De organisatie – commissie wenst jullie heel veel sterkte en gezondheid in deze onzekere tijd.

Trailrun Leudal afgelast

Hallo mensen

De Trailrun Leudal van 7 Juni 2020 is afgelast.

Er wordt nog onderzocht of deze op een andere datum kan doorgaan (11 oktober 2020 ????)

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse AFGELAST

Lieve mensen,

Door het heersende coronavirus is de normale gang van zaken bij iedereen, zelfs in de hele wereld, flink ontregeld. Extra maatregel op maatregel moet uiteindelijk een eind maken aan deze onwerkelijke situatie.

Het zal u dan ook niet verbazen dat wij in het kader van alle richtlijnen hebben moeten besluiten om de Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse af te gelasten.

Toch blijven wij als commissie 4-daagse niet hangen in dit trieste besluit, maar kijken alvast vooruit naar de periode dat wij weer voor u aan de slag kunnen om een mooi evenement neer te zetten.
Daarom hebben wij al nieuwe data in gedachten en dat zijn maandag 31 augustus, dinsdag 1 september, donderdag 3 september en vrijdag 4 september 2020.

Wij houden u op de hoogte!

Wij wensen u veel sterkte en gezondheid: wees vooral voorzichtig!

HUBO Heitse Leudalloop afgelast

De Hubo Heitse Leudalloop van 11 april 2020 gaat NIET door. Op 11 april 2020 maken wij bekend of deze loop later dit jaar alsnog door kan gaan. Wij hopen er uiteraard van harte op, maar kunnen u daar op dit moment geen zekerheid over bieden.

Dit besluit hebben wij genomen in lijn met de huidige richtlijnen vanuit de Nederlandse overheid, het RIVM en de NOC-NSF

Bosloop Maart 2020 afgelast

In verband met alle maatregelen omtrent het voorkomen van besmettingen door het Corona virus hebben wij (bestuur Atletiek Leudal) besloten om de bosloop van 22 Maart 2020 niet door te laten gaan.

Alle trainingen afgelast

Mededeling i.v.m. het heersende Corona Virus

Beste Leden

Na overleg tussen het bestuur en de trainers hebben wij (Bestuur AL) besloten om alle trainingen tot nader order af te lasten.
Dus de baan blijft gesloten voor trainingen de komende tijd.

Ons besluit hebben we genomen mede op grond van de adviezen van de NOC/NSF (het overkoepelend sportorgaan)
Voor diegene die willen weten wat hun adviezen zijn, is hieronder een link beschikbaar.

https://nocnsf.nl/nieuws/2020/03/nocstarnsf-adviseert-om-alle-sportbijeenkomsten-in-maart-af-te-gelasten

Hopelijk begrijpen jullie onze beslissing, jullie hoeven het er niet mee eens te zijn, dit is in een grote groep altijd moeilijk

Binnenkort hoop ik een positievere nieuwsbrief te kunnen versturen.

Groet
Mat Skrabanja
Voorzitter

Leudal Cross Afgelast !!!!

De leudal cross als onderdeel van het Limbra Cross circuit gaat niet door vanwege de voorspelde weersomstandigheden.

Dus zondag 9 februari GEEN cross bij de Spar te Haelen.

Tweede clinic Power Walking

Nog een kans om kennis te maken met Power Walking: zaterdag 8 februari om 10:00uur, op de atletiekbaan in Heythuysen.

Power Walking Clinic

Is wandelen niet uitdagend genoeg voor je, maar vind je hardlopen een brug te ver? Kom op zaterdag 1 februari kennis maken met Power Walking!

Bij Power Walking ben je actiever dan bij wandelen, je bent met sport bezig. Een groot voordeel is dat je, in vergelijking met hardlopen, veel minder je gewrichten belast (low impact). Je voeten houden altijd contact met de grond. Hierdoor worden veel blessures voorkomen. Je traint in de juiste zones voor vetverbranding en je rompspieren worden verstevigd.

Power Walking is zeer geschikt voor mensen die niet meer kunnen hardlopen of meer willen dan wandelen.

Deze clinic wordt verzorgd door Annemie Saes, gecertificeerde Wandelsport trainer en Power Walking trainer.

Locatie: Atletiekbaan Heythuysen

Tijd: vanaf 10:00 tot ongeveer 11:30