Trailrun Leudal afgelast

Hallo mensen

De Trailrun Leudal van 7 Juni 2020 is afgelast.

Er wordt nog onderzocht of deze op een andere datum kan doorgaan (11 oktober 2020 ????)

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse AFGELAST

Lieve mensen,

Door het heersende coronavirus is de normale gang van zaken bij iedereen, zelfs in de hele wereld, flink ontregeld. Extra maatregel op maatregel moet uiteindelijk een eind maken aan deze onwerkelijke situatie.

Het zal u dan ook niet verbazen dat wij in het kader van alle richtlijnen hebben moeten besluiten om de Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse af te gelasten.

Toch blijven wij als commissie 4-daagse niet hangen in dit trieste besluit, maar kijken alvast vooruit naar de periode dat wij weer voor u aan de slag kunnen om een mooi evenement neer te zetten.
Daarom hebben wij al nieuwe data in gedachten en dat zijn maandag 31 augustus, dinsdag 1 september, donderdag 3 september en vrijdag 4 september 2020.

Wij houden u op de hoogte!

Wij wensen u veel sterkte en gezondheid: wees vooral voorzichtig!

HUBO Heitse Leudalloop afgelast

De Hubo Heitse Leudalloop van 11 april 2020 gaat NIET door. Op 11 april 2020 maken wij bekend of deze loop later dit jaar alsnog door kan gaan. Wij hopen er uiteraard van harte op, maar kunnen u daar op dit moment geen zekerheid over bieden.

Dit besluit hebben wij genomen in lijn met de huidige richtlijnen vanuit de Nederlandse overheid, het RIVM en de NOC-NSF

Bosloop Maart 2020 afgelast

In verband met alle maatregelen omtrent het voorkomen van besmettingen door het Corona virus hebben wij (bestuur Atletiek Leudal) besloten om de bosloop van 22 Maart 2020 niet door te laten gaan.

Alle trainingen afgelast

Mededeling i.v.m. het heersende Corona Virus

Beste Leden

Na overleg tussen het bestuur en de trainers hebben wij (Bestuur AL) besloten om alle trainingen tot nader order af te lasten.
Dus de baan blijft gesloten voor trainingen de komende tijd.

Ons besluit hebben we genomen mede op grond van de adviezen van de NOC/NSF (het overkoepelend sportorgaan)
Voor diegene die willen weten wat hun adviezen zijn, is hieronder een link beschikbaar.

https://nocnsf.nl/nieuws/2020/03/nocstarnsf-adviseert-om-alle-sportbijeenkomsten-in-maart-af-te-gelasten

Hopelijk begrijpen jullie onze beslissing, jullie hoeven het er niet mee eens te zijn, dit is in een grote groep altijd moeilijk

Binnenkort hoop ik een positievere nieuwsbrief te kunnen versturen.

Groet
Mat Skrabanja
Voorzitter

Leudal Cross Afgelast !!!!

De leudal cross als onderdeel van het Limbra Cross circuit gaat niet door vanwege de voorspelde weersomstandigheden.

Dus zondag 9 februari GEEN cross bij de Spar te Haelen.

Tweede clinic Power Walking

Nog een kans om kennis te maken met Power Walking: zaterdag 8 februari om 10:00uur, op de atletiekbaan in Heythuysen.

Power Walking Clinic

Is wandelen niet uitdagend genoeg voor je, maar vind je hardlopen een brug te ver? Kom op zaterdag 1 februari kennis maken met Power Walking!

Bij Power Walking ben je actiever dan bij wandelen, je bent met sport bezig. Een groot voordeel is dat je, in vergelijking met hardlopen, veel minder je gewrichten belast (low impact). Je voeten houden altijd contact met de grond. Hierdoor worden veel blessures voorkomen. Je traint in de juiste zones voor vetverbranding en je rompspieren worden verstevigd.

Power Walking is zeer geschikt voor mensen die niet meer kunnen hardlopen of meer willen dan wandelen.

Deze clinic wordt verzorgd door Annemie Saes, gecertificeerde Wandelsport trainer en Power Walking trainer.

Locatie: Atletiekbaan Heythuysen

Tijd: vanaf 10:00 tot ongeveer 11:30

Grote Clubactie 2019

Getagd met

Klaar voor de start?

De Grote Clubactie 2019 start op zaterdag 14 september, onze jeugd (maar ook iedereen die dat wil!) heeft dus de kans om de club te steunen én tegelijkertijd zakgeld verdienen door loten te gaan verkopen. Het eerste lid van elk gezin ontvangt ook 3 loten inbegrepen in de contributie.

Verkopen mag op drie verschillende manieren:

  • via eenmalige machtiging: je maak dan gebruik van het verkoopboek dat in de week van 9 september uitgedeeld zal worden (lees op het boekje zelf hoe dat werkt) – in dit geval ontvang je van de koper geen geld!
  • papieren loten: je haalt ze bij de clubcoördinator en je gaat ze dan verkopen voor contant geld;
  • online: je ontvangt een uitnodiging om een persoonlijke verkooppagina aan te maken; je deelt dan de link op social media en met je familie en vrienden.

Als je 10 of meer loten verkoopt, ontvang je van de club €0,50 per verkocht lot!

TIP! Je ontvangt dit jaar ook “niet-thuis” kaartjes: maak daar gebruik van! Als mensen niet thuis zijn of als je niet durft aan te bellen: schrijf je naam op de kaartjes en stop ze in de brievenbussen bij je buren!

Onder de 10 beste verkopers worden dit jaar kadobonnen van Primera Plantinga voor een totale warde van €50 (1x€20, 2x€15) verloot, eventueel in te wisselen voor een kadobon naar keuze! (o.a. Mediamarkt, Nationale Bioscoopbon, Spotify, Apple Store, Google Play, Intertoys, Amazon…….)

Lotenverkopers worden ook door de landelijke organisatie beloond met gave prijzen, clinics en andere acties, ga naar http://kids.clubactie.nl/ en lees alles hierover.

Alle pupillen zullen in de week van 9 september een verkoopboek ontvangen. Alle andere leden die mee willen helpen mogen ook een verkoopboek aanvragen: neem daarvoor contact op met onze clubcoördinator voor de Grote Clubactie.

Belangrijke data voor de Grote Clubactie 2019 bij Atletiek Leudal:

  • 9 september: begin uitdelen verkoopboekjes en eventueel papieren loten
  • 14 september: start landelijke lotenverkoop
  • 8 oktober: laatste mogelijkheid om je verkoopboek in te leveren bij de training
  • 19 oktober: uiterste datum verkoopboek inleveren bij de clubcoördinator
  • 22 oktober: verloting kadobonnen en uitdelen geldprijzen

Ben je echt enthousiast geworden en wil je de beste verkoper van Nederland worden? De bovengenoemde data gelden voor de interne wedstrijd van Atletiek Leudal, je mag echter nog doorgaan met verkopen, zorg alleen dat je je boekje vóór 20 november bij je coördinator in levert! Tot 10 december mag je je dan inschrijven voor de Kids-verkoopwedstrijd.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is de Grote Clubactie? Het is een landelijke loterij met geweldige prijzen, en het mooie voor ons als club is dat maar liefst 80% van de lot prijs rechtstreeks naar onze clubkas gaat.

Wie is de clubcoördinator? De clubcoördinator van Atletiek Leudal voor de Grote Clubactie is Germana Travaglini. Je vindt haar elke dinsdag en vrijdag op de baan tijdens de training, en haar contactgegevens staan in het clubblad vermeld.

Hoe doe ik mee? Alle pupillen en minipupillen krijgen een verkoopboekje. Alle andere leden kunnen ook een verkoopboek aanvragen. Met dat boekje kan je aan de deur (of bij je familie) loten gaan verkopen voor de club. Je mag papieren loten aanvragen en verkopen, en je mag een eigen onlineverkooppagina hebben!  Als bedankje ontvang je van ons een deel van de winst (hoe meer verkochte loten, hoe meer centjes!) en de kans voor de beste verkopers om mee te doen met een prijsuitreiking.

Moet ik per se aan de deur bij onbekende mensen gaan? Nee, je mag ook aan je familieleden en vrienden vragen of ze loten willen kopen.

Moet ik met een zak geld op straat lopen? Alleen als je de papieren loten wilt verkopen. Dat zijn echte loten en worden contant betaald. Als je de verkoopboekjes gebruikt, gaat de verkoop via machtiging: je moet alleen de bankgegevens van de koper (laten) noteren en dan wordt het geld automatisch geïncasseerd (na dat de aankoop geregistreerd wordt door de clubcoördinator, je moet dus het boekje eerst inleveren). De koper ontvangt dan het lotnummer op zijn bankrekening.

Wanneer krijg ik het boekje? In de week van 9 september zullen de boekjes uitgedeeld worden.

Hoe kan ik online loten verkopen? Je ontvangt een uitnodiging om een persoonlijke verkooppagina aan te maken; je deelt dan de link op social media en met je familie en vrienden. De koper mag dan via die pagina loten van je kopen, deze tellen ook voor het aantal verkochte loten en je hoeft bijna niets daarvoor te doen, alleen de link verspreiden!

Hoe kan ik papieren loten verkopen? Papieren loten moet je bij de clubcoördinator ophalen en vooraf betalen. Het aantal wordt dan meteen toegevoegd aan je verkochte loten. Je gaat vervolgens de papieren loten verkopen voor €3,00 per lot. Het geld houd je zelf.

Wanneer mag ik beginnen met verkopen? Op zaterdag 14 september mag je beginnen met de verkoop van de loten.

Wat als iemand niet thuis is? We hebben dit jaar ook “niet-thuis kaartjes”, je mag dus een van die in de brievenbus stoppen. Zorg dan dat je je online verkooppagina hebt aangemaakt, dan kunnen mensen online “van jou” kopen.

 

Getagd met

Gedenkwaardige Kwekerij Meuter Rolstoeltocht 2019

De rolstoeltocht is altijd al bijzonder, maar waarom dit keer deze titel? Welnu, op deze woensdag 21 augustus waren er maar liefst 143 deelnemers! Tel daar dan de vrijwilligers van de zorgcentra, de meelopende en/of duwende familie en alle vrijwilligers van Atletiek Leudal bij op en je kunt je voorstellen dat het een mooi gezicht was om zo’n lange stoet voorbij te zien trekken.

En wat boften we met het weer: niet te warm, niet te koud en een stralend zonnetje. Alles viel gewoon op z’n plek deze avond (ik moet wel zeggen dat de organisatie zich ook een slag in de rondte heeft gewerkt om achter de schermen alles geregeld te krijgen).

Het plein in het centrum van Heythuysen bij Penders Voetzorg werd langzaam gevuld met rolstoelen van veel deelnemende verzorgingshuizen uit de gemeente Leudal. Na de opening en vervolgens een kort woordje van scheidend burgemeester Arno Verhoeven, zette de stoet zich in beweging.
Een feest om te zien! En omdat er langs de route hier en daar muzikanten de boel opvrolijkten, was iedereen in opperbeste stemming.

De pauze was dit jaar bij de helikopterplaats van Frank Coolen Machines. Daar kreeg iedereen iets lekkers en wat te drinken aangeboden onder muzikale klanken van mannengroep Biejeen-geraapt.
Op een gegeven moment werd de geel-zwarte helikopter vanuit de loods naar buiten gereden, midden tussen alle rolstoelen. Samen met het verhaal hierover van Jacqueline Coolen en een kijkje in de helicopterloods van het bedrijf was het een bijzondere pauzeplek.

Na de pauze werd de wandeling voortgezet en deze eindigde op onze vertrekplaats, waar de rolstoelers nog een mooie gele roos als aandenken kregen overhandigd. Medewerkers van Synthese Leudal, die mee hadden gelopen in de tocht, deelden zakjes Vergeet-mij-nietjes uit in het kader van hun dementie-informatieprogramma. Na een korte afsluiting, uiteraard ook met muziek, gingen de deelnemers met een tevreden gevoel terug naar huis.

De organisatie wil graag iedereen bedanken die er aan heeft meegewerkt deze avond te doen slagen.

Foto’s van dit unieke evenement staan in album 1 en in album 2

Op  www.deltaLimburg.nl staat een mooie sfeerimpressie.