In 2020 géén Wandel 4-daagse en Rolstoeltocht!

In verband met de nieuwste maatregelen die landelijk gelden i.v.m. het coronavirus, hebben ook wij als commissie 4-daagse ons moeten beraden.

De Penders Voetzorg Leudal Wandel 4 – daagse hadden we al uitgesteld naar 31 augustus t/m 4 september. Maar dat gaat helaas, gezien alle regelgeving, niet lukken.

Maar ook de Kwekerij Meuter Rolstoeltocht van augustus kan jammer genoeg dit jaar niet doorgaan. En wij hadden deze gezellige avond juist zo gegund aan onze oudere en minder mobiele medemens.

Beide evenementen worden uitgesteld naar volgend jaar.

De 4-daagse willen we (onder voorbehoud) organiseren van maandag 17 mei t/m vrijdag 21 mei 2021, met woensdag als rustdag.
De Rolstoeltocht staat gepland op woensdag 18 augustus 2021, met als reservedatum woensdag 25 augustus.

Hopelijk kunnen we dan weer met z’n allen genieten van deze mooie evenementen.

De organisatie – commissie wenst jullie heel veel sterkte en gezondheid in deze onzekere tijd.

Gedenkwaardige Kwekerij Meuter Rolstoeltocht 2019

De rolstoeltocht is altijd al bijzonder, maar waarom dit keer deze titel? Welnu, op deze woensdag 21 augustus waren er maar liefst 143 deelnemers! Tel daar dan de vrijwilligers van de zorgcentra, de meelopende en/of duwende familie en alle vrijwilligers van Atletiek Leudal bij op en je kunt je voorstellen dat het een mooi gezicht was om zo’n lange stoet voorbij te zien trekken.

En wat boften we met het weer: niet te warm, niet te koud en een stralend zonnetje. Alles viel gewoon op z’n plek deze avond (ik moet wel zeggen dat de organisatie zich ook een slag in de rondte heeft gewerkt om achter de schermen alles geregeld te krijgen).

Het plein in het centrum van Heythuysen bij Penders Voetzorg werd langzaam gevuld met rolstoelen van veel deelnemende verzorgingshuizen uit de gemeente Leudal. Na de opening en vervolgens een kort woordje van scheidend burgemeester Arno Verhoeven, zette de stoet zich in beweging.
Een feest om te zien! En omdat er langs de route hier en daar muzikanten de boel opvrolijkten, was iedereen in opperbeste stemming.

De pauze was dit jaar bij de helikopterplaats van Frank Coolen Machines. Daar kreeg iedereen iets lekkers en wat te drinken aangeboden onder muzikale klanken van mannengroep Biejeen-geraapt.
Op een gegeven moment werd de geel-zwarte helikopter vanuit de loods naar buiten gereden, midden tussen alle rolstoelen. Samen met het verhaal hierover van Jacqueline Coolen en een kijkje in de helicopterloods van het bedrijf was het een bijzondere pauzeplek.

Na de pauze werd de wandeling voortgezet en deze eindigde op onze vertrekplaats, waar de rolstoelers nog een mooie gele roos als aandenken kregen overhandigd. Medewerkers van Synthese Leudal, die mee hadden gelopen in de tocht, deelden zakjes Vergeet-mij-nietjes uit in het kader van hun dementie-informatieprogramma. Na een korte afsluiting, uiteraard ook met muziek, gingen de deelnemers met een tevreden gevoel terug naar huis.

De organisatie wil graag iedereen bedanken die er aan heeft meegewerkt deze avond te doen slagen.

Foto’s van dit unieke evenement staan in album 1 en in album 2

Op  www.deltaLimburg.nl staat een mooie sfeerimpressie.

 

De Rolstoeltocht gaat vanavond natuurlijk door!

Met een groot aantal rolstoelen zullen we vandaag, 21 augustus, op pad gaan. De weersomstandigheden zijn gunstig en alles is geregeld.

Een recordaantal, want met een aantal van142 deelnemers kun je rustig van een record spreken! Tel daar alle rolstoelduwers, verzorgers, vrijwilligers en meewandelende familie bij op en je hebt een hele lange stoet. Om 18.00 uur vertrekken we vanaf het plein bij Penders Voetzorg in Heythuysen en wandelen naar het helikopterveld van Frank Coolen, waar we een pauze hebben ingelast. Langs de route klinkt her en der gezellige muziek en rond 20.15 uur bereiken we weer het dorpsplein.

Heb je je nog niet aangemeld en toch zin om een handje te helpen, dan ben je meer dan welkom! We verzamelen al rond 17.30 uur op het plein.

We gaan er wederom een gezellige avond van maken!

 

 

Kwekerij Meuter Rolstoeltocht

Nadat de 11e editie van de rolstoeltocht een week verzet was vanwege het té warme weer op 24 augustus, vond de wandeling gisteren dan toch eindelijk plaats ín en om het dorp. Het weer was gelukkig beduidend minder drukkend en benauwd dan de week ervoor.  Lees meer ›

Kwekerij Meuter Rolstoeltocht: het was een feestje!

IMG_402126 augustus – Een bijzondere editie van onze jaarlijkse Rolstoeltocht vraagt ook om bijzonder weer. Al een week van tevoren zag het er niet goed uit. Elke dag keken de commissieleden de regenwolken haast letterlijk van de buienradar af en overal werd gehoopt dat die druppels in de vooruitzichten transpiratie mochten vertegenwoordigen, in plaats van nattigheid van boven. En het mocht baten! Lees meer ›

Kwekerij Meuter Rolstoeltocht 2015

KwekerijMeuter
Een aantal weken geleden heeft de directie van Kwekerij Meuter in Heythuysen aangegeven hoofdsponsor te willen zijn van de rolstoeltocht, die dit jaar op woensdag 26 augustus voor de tiende keer wordt georganiseerd door Atletiek Leudal. Lees meer ›

Leuke impressie rolstoeltocht op 3ML

rolstoeltocht 2014 3ML c

Omroep 3ML heeft tijdens de rolstoeltocht van woensdag 27 augustus opnamen gemaakt en heeft dit verwerkt in een leuk item. U kunt het zien in het 3ML Journaal en dit wordt uitgezonden van 1 t/m 5 september.
Ook kunt u de rolstoeltocht bekijken via deze link

Zonnige en druk bezochte rolstoeltocht

Op woensdag 27 arolstoel 2014 augustus scheen een stralend zonnetje en de temperatuur was heerlijk: een bof voor de jaarlijkse rolstoeltocht, georganiseerd door Atletiek Leudal. Lees meer ›

Negende rolstoeltocht door Atletiek Leudal te Heythuysen

Woensdag 27 augustus wordt door onze vereniging voor de negende keer de rolstoeltocht georganiseerd. Laten de weergoden ons dan in de steek, dan wordt de tocht een week later gehouden, op woensdag 3 september. Lees meer ›

Rolstoeltocht 2012 Foto’s

Weet u het nog, die gezellige rolstoeltocht dwars door de nieuwe Jumbo Heerschap winkel en de pauze op het binnenplein van het nieuwe gemeentehuis! Lees meer ›