Deze Trail gaat door de parel van Midden-Limburg: het natuurgebied “Het Leudal”. Het parkoers volgt beken en dalen, en zoekt waar mogelijk de aanwezige hoogteverschillen in het gebied op.

De vele single-tracks en elkaar opvolgende klimmetjes maken het tot een uitdaging voor zowel de beginnende als de gevorderde trailrunner. De kenmerken van de Trailrun Leudal zijn:

 • 2 afstanden (beide over 1 grote ronde): 13,5 en 27 km
 • het parcours is nagenoeg geheel   onverhard
 • veel single-trails
 • korte klimmetjes
 • beperkt aantal hoogtemeters
 • schitterende omgeving

alt

Start/finish:
Bij Café/restaurant De Busjop aan de Busschopsweg 9 te Heythuysen. Daar is ook de nainschrijving gesitueerd (tenzij het maximale aantal deelnemers van 200 al bij de voorinschrijving is bereikt). Er is geen douchegelegenheid  aanwezig.

Programma:
Er wordt gestart in 2 startgroepen:

 1. 9.30 uur: start lange trail (27 km)
 2. 9.45 uur: start korte trail (13,5 km)

Beide afstanden starten en finishen bij De Busjop.

Routes:


alt

Inschrijving:
Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving 10 euro. Bij nainschrijving 12 euro. We werken niet met een reservelijst. De nummers zijn onderling overdraagbaar.

Deelnemers:

 • Kijk hier wie er al ingeschreven hebben

Annulering:

Indien je onverhoopt toch niet kunt deelnemen aan de Trailrun Leudal, dan kun je tot en met 20 april annuleren door ons een mail te sturen (vanrooijmarc@nullgmail.com). Wij boeken dan het inschrijfgeld terug minus €5 annuleringskosten.

Kosten deelname:

Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving 10 euro. Bij nainschrijving 12 euro. In dit deelnamegeld is inbegrepen: startnummer, verzorging (onderweg en na de finish), herinnering en een natuurlijk een prachtige Trail.

Afhalen startnummers:
Dit kan op zondag 5 mei vanaf 8.30 uur bij De Busjop.

Herinnering:
Elke deelnemer ontvangt een leuke herinnering na afloop.

Tijdregistratie / uitslagen:
Tijden worden handmatig geregistreerd.

De uitslagen van deze trail zijn vanaf maandag 6 mei terug te vinden op www.uitslagen.nl en op de website van de AV Heythuysen (www.avheythuysen.nl).

Verzorging:
Voor beide afstanden geldt dat er onderweg verzorgingspost(en) zijn geplaatst waar o.a. water, banaan, mueslirepen en stroopwafels verkrijgbaar zijn.

Aan de finish is ook een verzorgingspost ingericht met o.a. water en de speciale Trailrun-broodjes van Bakkerij Bongers..

De verzorgingsposten zijn als volgt gesitueerd:

 • post-1 na circa 9,5 km (net voor de splitsing korte en lange trail)
 • post-2 na circa 18,5 km  (ter hoogte van de camping in Haelen)

In geval van warm weer dien je zelf te zorgen aanvullend vocht mocht je dat nodig hebben (bijv via een camelbag).

Omkleden / douchen:
Er is beperkte omkleedgelegenheid bij de Busjop. Er is geen douche-gelegenheid.

Parkeren:
Dit kunt u in de buurt van de Busjop op de aangegeven plekken.

Stel de routeplanner in op het adres Aan de Watermolen 2 te Heythuysen

alt

Prijzen:

Herinnering voor alle deelnemers. Prijzen in natura zijn er voor de eerste 3 aankomende vrouwen en mannen op zowel korte als lange trail.

Foto’s:

Onderweg worden van de deelnemers foto’s gemaakt. Deze kunnen besteld worden via: www.oypo.nlbendoensen

Media:

De Trailrun Leudal is mede mogelijk gemaakt door onze media-partner MudSweatTrails

Inlichtingen:

Marc van Rooij             Tel :(0475) 49 54 73, of e-mail : vanrooijmarc@nullgmail.com

Of via de website van de AV Heythuysen : www.avheythuysen.nl

alt

 

alt

 

Deze trailrun is mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer

 

alt

Deelname en aansprakelijkheid:
Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

De organisatie is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

De organisatie behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van de organisatie kan worden verwacht. Er bestaat als dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade.

Categories:

Tags: