Kwekerij Meuter Rolstoeltocht

Ook in 2017 organiseert Atletiek Leudal de Kwekerij Meuter Rolstoeltocht.
Deze zal gehouden worden op 23 augustus a.s, met als reservedatum 30 augustus.
We hopen op mooi, maar niet té warm weer.
Binnenkort vindt u hier op de pagina meer informatie over start-, pauze- en finishlocatie.

Graag tot ziens!


Rolstoeltocht op woensdag 31 augustus.

Programma:

  • Tussen 17.30 en 18.00 uur verzamelen in de Vlindertuin aan de Antoniusstraat).
  • Na een kort welkomstwoordje wordt het startsein gegeven voor de wandeling.
  • De pauze is bij hoofdsponsor Kwekerij Meuter.
  • Daar is tijd voor muziek, een hapje en een drankje.
  • We vervolgen de wandeling terug richting het plein bij Penders Voetzorg in het centrum van Heythuysen en zullen daar rond 20.15 uur zijn. Het precieze tijdstip hangt af van het aantal deelnemers.
  • Op het plein zal nog een korte, gezellige afsluiting zijn.

Er kan gebruik gemaakt worden van het invalidentoilet bij Café – Restaurant De Tump.

Bij de pauzeplaats is ook een toilet.

Er rijdt een busje mee met reserve rolstoelen en enkele handige mannen.

Verkeersregelaars zorgen voor de veiligheid op straat.

EHBO is aanwezig.

Heeft u zelf géén rolstoel dan kunnen wij bij Kersten hulpmiddelen een aantal rolstoelen reserveren. Dit graag bij het aanmelden doorgeven.

De deelnamekosten zijn 5 euro per rolstoel/scootmobiel. Begeleiders/vrijwilligers wandelen gratis mee.

Er mag/kan niet gewandeld worden met een rollator.

Heeft u een begeleider nodig, dan kunt u een beroep doen op leden van Atletiek Leudal. Dit bij aanmelden vermelden.

Graag opgeven vóór dinsdag 16 augustus.

Veel wandelplezier en tot ziens op woensdag 31 augustus.


De datum voor de Rolstoeltocht 2016 is al bekend: 
Op 31 augustus hopen we u weer te verwelkomen op het plein bij Penders, voor de Kwekerij Meuter Rolstoeltocht 2016!


Het was een feestje!

Een bijzondere editie van onze jaarlijkse Rolstoeltocht vraagt ook om bijzonder weer.
Al een week van tevoren zag het er niet goed uit. Elke dag keken de commissieleden de regenwolken haast letterlijk van de buienradar af en overal werd gehoopt dat die druppels in de vooruitzichten transpiratie mochten vertegenwoordigen, in plaats van nattigheid van boven.

En het mocht baten! De ochtend van de 10e editie sloot de commissie even kort over de doorgang van het evenement en om iets na 10 uur stond op de site te lezen dat we er vertrouwen in hadden. IMG_4021

Zo rond kwart voor 6 liep het plein al aardig vol. Deelnemers, begeleiders en vrijwilligers verzamelden zich terwijl B&B (Mart en Johan) voor de muzikale omlijsting zorgden. Er werd meteen gedanst en de sfeer zat er al zeer goed in.

Het openingswoord werd gevoerd door Frans Heffels en uiteraard werd ook vernoemd dat hoofdsponsor Kwekerij Meuter dit evenement voor in elk geval al de komende drie jaar mede mogelijk blijft maken. Hierna mocht Wethouder Verlinden de mensen welkom heten. Dat deed hij en sprak in zijn verhaal ook met veel lof over Atletiek Leudal.

Vervolgens vertrok de hele optocht voor een wandeling door de wijken van het mooie Heythuysen. Onderweg werden de deelnemers getrakteerd op muziek van de accordeonisten René Senssen met compagnon en Mart Triepels. P1080675Net na een stukje onverharde weg langs een watertje, stond Angesóm met hun welbekende enthousiasme de hele stoet eveneens muzikaal aan te moedigen.

De pauzeplaats was dit jaar bij het Activiteitencentrum PSW aan de Vlasrootsingel. Daar werden de deelnemers voorzien van een hapje en een drankje én was er wederom ruimte voor muziek, ditmaal in de vorm van een kwartet genaamd Leudal Sound. Na de pauze mocht iedereen dóór het gebouw van het activiteitencentrum naar buiten, waardoor de verscheidene  met de hand gemaakte kunstwerken van de activiteitengroepen te bewonderen waren.

Er restte slechts nog een korte wandeling terug naar het plein. Daar stonden een handvol vrijwilligers én de heren Leon en Clim Meuter de deelnemers op te wachten met een grote gele roos. rolstoeltocht1Een klein stukje verder kreeg elke deelnemer een setje glazen onderzetters als aandenken aan de 10e Rolstoeltocht. Achterin het pakje onderzetters zat een loterijbriefje, waarmee iedereen een mooi boeket bloemen kon winnen. Natuurlijk geheel in stijl met de rest van deze 10e editie, werden er 10 boeketten verloot. Maar vóór dit zover was, heeft de commissie 4 personen in het zonnetje gezet met eveneens een bloemetje. Zij namen namelijk deel aan alle edities. De loterij en de uitreiking van de boeketten namen Leon en Clim Meuter vol overgave op zich. Na nog een stukje muziek van Angesóm en wat muzikale klanken uit de accordeons van B&B liep het plein stilletjes aan terug leeg.

Wat was het een mooie, feestelijke maar vooral zonnige editie. Af en toe een wolkje, maar we hebben geen druppel hemelwater gezien. Bedankt iedereen die er was, op de voor- of achtergrond. Bedankt deelnemers, begeleiders, vrijwilligers, Activiteitencentrum PSW, muzikanten en sponsoren.

Op naar volgend jaar, op naar de 11e succesvolle Rolstoeltocht.

 FOTO’S VAN DE KWEKERIJ MEUTER ROLSTOELTOCHT 2015

Rolstoeltocht, album Pieter Ligtenberg

Rolstoeltocht, album Corine Ligtenberg


rolstoeltocht1
Op woensdag 26 augustus willen wij u uitnodigen om deel te nemen aan de 10e editie van de Rolstoeltocht. Vanaf dit jaar zal de Rolstoeltocht georganiseerd worden onder de naam van onze nieuwe hoofdsponsor: Kwekerij Meuter Rolstoeltocht. 

Wij heten u van harte welkom op het plein voor Penders Voetzorg. Afbeelding1Van daaruit zal er om 18.00u gestart worden. De afsluiting vindt ook plaats op het plein. Tijdens de pauze onderweg willen we u graag trakteren op een hapje en een drankje. Kortom, een avond plezier, een mooie wandelroute en veel gezelligheid. Dit alles kunt u meemaken voor een bedrag van  € 5,-.

U kunt zich aanmelden via telefoonnummer 0475 – 493765. Woont u in een zorgcentrum, dan kunt u zich daar voor deelname opgeven.

Helaas moeten we alle deelnemers erop wijzen dat er alleen mag worden deelgenomen in een rolstoel. Dit ivm de afstand van de route en de vlotte doorstroming van het overige verkeer. Mensen met een eigen scootmobiel kunnen wél deelnemen.

We begroeten u graag op 26 augustus. (Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan wordt de Rolstoeltocht verzet naar 2 september.)rolstoeltocht2


Voor een impressie van de rolstoeltocht van vorig jaar kunt u hier het sfeerverslag lezen. Foto’s van de vorige editie kunt u vinden onder foto’s.

Omroep 3ML heeft tijdens de rolstoeltocht van woensdag 27 augustus 2014 opnamen gemaakt en heeft dit verwerkt in een leuk item. U kunt het zien in het 3ML Journaal en dit wordt uitgezonden van 1 t/m 5 september. Ook kunt u de rolstoeltocht bekijken via deze link

Foto impressie 2013