In 2020 géén Wandel 4-daagse en Rolstoeltocht!

In verband met de nieuwste maatregelen die landelijk gelden i.v.m. het coronavirus, hebben ook wij als commissie 4-daagse ons moeten beraden.

De Penders Voetzorg Leudal Wandel 4 – daagse hadden we al uitgesteld naar 31 augustus t/m 4 september. Maar dat gaat helaas, gezien alle regelgeving, niet lukken.

Maar ook de Kwekerij Meuter Rolstoeltocht van augustus kan jammer genoeg dit jaar niet doorgaan. En wij hadden deze gezellige avond juist zo gegund aan onze oudere en minder mobiele medemens.

Beide evenementen worden uitgesteld naar volgend jaar.

De 4-daagse willen we (onder voorbehoud) organiseren van maandag 17 mei t/m vrijdag 21 mei 2021, met woensdag als rustdag.
De Rolstoeltocht staat gepland op woensdag 18 augustus 2021, met als reservedatum woensdag 25 augustus.

Hopelijk kunnen we dan weer met z’n allen genieten van deze mooie evenementen.

De organisatie – commissie wenst jullie heel veel sterkte en gezondheid in deze onzekere tijd.

Wandel 4-daagse – dag 1 – 20 mei 2019

verslag van Clarie Pieters:

Hoera, de wandelvierdaagse start vandaag. En zoals elk jaar is alles weer tot in de puntjes geregeld door heel veel vrijwilligers. Chapeau!  Bij de Busjop gonst het al van bedrijvigheid. De mascotte Kiki de Kikker staat al klaar om iedereen een high five te geven. En ook het weer is ideaal voor een stevige wandeling.

Opgewekt vertrekken groepjes wandelaars om de 5, 71/2, 10 of 12,5 km te gaan lopen. De route loopt richting de Speckerweg en een stukje door Haelen.

Daar krijgen we een beker heerlijk fris water aangeboden om vervolgens verder te lopen naar Overhaelen, een stuk langs het spoor richting Landgoed de Bedelaar.

In de bossen rondom de Busjop krioelt het vanavond niet alleen van de mensen, maar ook van mieren, die ijverig werken aan een enorme mierenhoop.

Een eindje verder zien we niet een mierenhoop, maar een hoop mensen op een kluitje. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat we bij de drankpost lekkere limonade krijgen en een overheerlijke lolly.

Gesterkt lopen we weer verder. Langs de uilentoren en via de ‘kissing gate’, verlaten we het landgoed, om gelijk over te steken naar ‘Die Romantische Strasse’, waar we bij een vennetje getrakteerd worden op een concert van kwakende kikkers en kwetterende vogels met in de verte het geluid van loeiende koeien. Het laatste stuk van dag 1 breekt aan. Voordat we het schitterende paadje langs de beek inlopen krijgen we een mooie drinkfles van ALFA accountants en adviseurs  aangeboden. Die komt de komende dagen goed van pas. En dan zijn we weer bij de Busjop. Deze mooie tocht smaakt naar meer. Dus morgen staan we weer klaar voor de start.

                      

 

Wandel, ontdek en geniet ……..!

Lekker naar buiten kunnen, wandelen in de mooie natuur, daar verlangen we toch allemaal wel naar.
Wij zijn al druk aan de slag om jullie straks weer een mooie wandelvierdaagse aan te kunnen bieden! Het is altijd genieten om op die manier het Leudal en omgeving rustig te verkennen; de routes zijn al bijna klaar.

Mochten jullie het nog niet genoteerd hebben in de agenda: de Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse is dit jaar van 20 mei t/m 24 mei met de woensdag als rustdag. We vertrekken de eerste drie wandeldagen vanaf Restaurant De Busjop in Heythuysen. Op de vrijdag, de slotavond, is het sfeervolle plein bij Penders Voetzorg in Heythuysen het vertrekpunt en tevens de plek waar de wandelaars hun verdiende medaille uitgereikt krijgen.

Meer informatie onder Wandel 4-daagse op onze website.

Voor dit evenement hebben we altijd veel vrijwilligers nodig om het voor iedereen een feestweek te maken. Wil je een handje helpen, dan ben je van harte welkom! Stuur een mailtje naar  infoleudalwandelvierdaagse@nullgmail.com en wij nemen contact met je op!

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse vrijdag 27 mei 2016

Een evenement als de wandelvierdaagse moet het uiteraard hebben van een handvol organisatoren, nog meer vrijwilligers, sponsoren (ook voor de natura prijzen) en een berg deelnemers, wil het een geslaagd evenement worden. Op dit alles niets aan te merken, de voorbereidingen verliepen ook dit jaar weer soepel en aan deelnemers geen gebrek. Vandaag opnieuw om en nabij de 900 twee- en viervoeters. Lees meer ›

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse Dinsdag 24 mei 2016

IMG_6181De tweede dag van de vierdaagse gaf een heel ander weerbeeld dan gisteren. Er is geen druppel regen gevallen gedurende de dag, en ook de avond bleef volledig droog. De plassen in het bos waren het enige overgebleven bewijs van het slechte weer de dag ervoor.

Maar liefst ruim 900 wandelaars en hun trouwe viervoeters hebben deze tweede dag het bos doorkruist op de verschillende afstanden. De route vandaag bracht ons via Cowboy Har en Cowboy Matthieu -die koeien wisten niet wat hen overkwam, met niet één, maar twee cowboys- richting de Uilentoren. Lees meer ›

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse maandag 23 mei 2016

Bij de start van alweer de 41e editie van de Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse, was het weer ons niet zo gunstig gezind. De regen viel de hele dag al heel mals uit de hemel, maar dat mocht toch de (voor)pret bij de organisatie niet drukken. Druk werd er versierd, de ballonnen werden met veel passie opgeblazen en de slingers vonden hun plekjes aan de muur. Alles was in gereedheid gebracht voor de eerste wandelaars. En dat waren er niet zomaar een paar.  Lees meer ›

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse vrijdag 22 mei 2015

Ward Silleman1Allereerst willen we op deze laatste avond even de aandacht vragen voor een leuke prijsuitreiking deze week. Een gulle ondernemer uit Heythuysen heeft ons een prijs geschonken, die zo bijzonder was, dat wij het een aparte vermelding waard vinden. Lees meer ›

Penders voetzorg Leudal Wandel 4-daagse donderdag 21 mei 2015

W4D dag3.1Al jaren ondervindt de organisatie op donderdag een lichte terugloop in het aantal wandelaars. De derde wandeldag blijkt ietsje minder populair. Of mensen dan nog een extra rustdag willen inlassen, andere sporten beoefenen of liever op de bank naar tv kijken, we weten het niet, maar feit is dat we op donderdag altijd iets minder wandelaars mogen verwachten. Lees meer ›

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse dinsdag 19 mei 2015

W4D dag2.1Dag twee zit erop. Opnieuw een mooie wandeldag. Wellicht stak er iets teveel wind op, maar in elk geval bleven de wandelaars verstoken van welke vorm van regen dan ook. Maar de Vierdaagse zou de Vierdaagse niet zijn als er niet ook een avontuur te vertellen was. Vlak voor de oversteek bij de Elisabethsdreef werden de eerste wandelaars verrast door een groep wilde paarden. Lees meer ›

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse – maandag 18 mei 2015

W4D dag1.1Ondanks de weersvoorspellingen was het een vrij droge eerste wandeldag. Pas later op de avond begon het te regenen, maar toen waren de meeste wandelaars alweer binnen. De organisatie had zich geïnstalleerd in de zaal van Restaurant de Busjop. De wandelaars kwamen al vroeg bij de inschrijftafels om hun kaart op te halen, of nog aan te schaffen. Lees meer ›