Algemeen

Op 17 mei 1973 werd de Atletiekvereniging Heythuysen (A.V.H.) opgericht. Het doel van de vereniging is het beoefenen en het bevorderen van de atletieksport in welke verschijningsvorm dan ook, voor alle leeftijden.

Atletiek is de sport die berust op het bereiken van maximale prestaties op het gebied van lopen, werpen en springen. De verschillende atletiekonderdelen zijn: diverse loopafstanden, sprinten, hordelopen,  hoogspringen, verspringen, polsstokhoogspringen, hink-stap-springen, kogelstoten, kogelslingeren, speerwerpen, discuswerpen, veldlopen, snelwandelen. In teamverband zijn er ook nog verschillende estafettes. De meeste van deze onderdelen kunnen bij Atletiek Leudal beoefend worden. Daarnaast hebben wij ook groepen Sportief Wandelen. Keuze genoeg dus!

Tijdens het 40-jarig jubileum van Atletiekvereniging Heythuysen in 2013 is de naam gewijzigd naar Atletiek Leudal zodat wij een meer regionale uitstraling hebben gekregen.

Atletiek Leudal heeft zich altijd ten doel gesteld het recreatieve aspect van de atletiekbeoefening als prioriteit te stellen. Pas in tweede instantie wordt er naar prestatie gekeken. In de praktijk komt deze denkwijze vooral tot uiting in de jeugdgroepen en de recreantengroepen.

Accommodatie
Onze atletiekbaan is gelegen in het sportpark Molenhoek (hoek Sportlaan-Arevenlaan) te Heythuysen. Atletiek Leudal beschikt over een vierbaans rondbaan met 6 sprintbanen, een verspring- annex hink-stapsprongbak, een hoogspringvoorziening, een discuskooi, een speerwerpaanloop, een kogelstootring en uiteraard een groot aantal sportmaterialen. Deze materialen worden opgeslagen in twee materiaalhokken. Op 100 meter afstand bevinden onze twee kleed/doucheruimtes en toiletten. We maken in goed overleg met de voetbalvereniging vaak gebruik van hun kantine. Er is een ruime parkeergelegenheid aanwezig.

Onze accommodatie kan het gehele jaar worden gebruikt dankzij de aanwezige LED-verlichting, die in 2020 geheel vernieuwd is.

Daarnaast worden er ook trainingen gegeven in het bos die gebruikelijk starten bij Restaurant De Busjop.

Trainingen
Informatie over trainingstijden voor de jeugd vind je hier.

Data en programma’s van de door ons georganiseerde wedstrijden en activiteiten vind je hier.

Adres & Routebeschrijving
Arevenlaan 7
6093 GM, Heythuysen

Heythuysen ligt in het midden van Midden-Limburg. Vanuit de A2 (Maastricht-Eindhoven) afslag Kelpen/Roermond en dan de N280 richting Roermond volgen. Bij Baexem op de rotonde linksaf naar Heythuysen, dan is het nog 4 kilometer. Vanuit oostelijk Noord-Brabant de provinciale weg Helmond-Meijel-Roermond (N279) vervolgen. Deze leidt door Heythuysen. Onze baan ligt op de hoek Sportlaan-Arevenlaan. Vanuit het centrum is dit richting Roggel, dus in de noord-oosthoek van het dorp. Plaatselijk ook aangegeven als Sportpark Molenhoek met bordjes. Navigatiesysteem: Sportlaan / Arevenlaan te Heythuysen.