Elk jaar in september/oktober vinden de baanclubkampioenschappen plaats. In deze wedstrijd wordt bepaald wie in de eigen categorie clubkampioen(e) wordt. Het is een wedstrijd voor jong en oud, elk lid kan meedoen!

In 2020 is dit kampioenschap op zaterdag 19 september! Het zal er dit jaar helaas anders uitzien dan andere jaren vanwege de coronamaatregelen. 

Voor de pupillen zal de wedstrijd eruit zien als een Athletics Champs, dus met onderdelen als hurk-hoogspringen en vortexwerpen.

Bij de junioren wordt de clubkampioen bepaald door de prestaties op enkele reguliere atletiekonderdelen. De punten die behaald zijn bij de onderdelen worden bij elkaar opgeteld en degene met het hoogste aantal punten is de nieuwe clubkampioen. 

We eindigen de wedstrijddag met de welbekende en populaire Grote-Atletiek Leudal-Familie-Estafette, de ‘GALFE’. Dit is een onderdeel waar jullie met de hele familie aan mee kunnen doen. Deze estafette gaat over 4 afstanden, te weten 100-200-300 en 400 meter, een zgn. Zweedse estafette. Jullie mogen zelf je ploeg samenstellen, maar… je ploeg moet wel uit louter familieleden bestaan! Dus app, bel, mail, je vader, moeder, broers, zussen, kinderen, oma’s, opa’s, tantes, neven, ooms, nichten, achternichten, etc. en vraag of ze mee willen doen in je team. Ze hoeven dus geen AL-lid te zijn, als ze maar familie zijn! Alleen op deze manier heb je kans op winst in de ‘GALFE’!