Lions Rolstoeltocht 2024

De foto’s laten het ons allemaal herbeleven!

Iedereen kan nu nog even nagenieten van de mooie avond van de Lions Rolstoeltocht. Alles staat online, dus ga er even voor zitten.

Via de volgende link kun je de foto’s bekijken die gemaakt zijn door onze enthousiaste fotografe Josine Janssen  https://photos.app.goo.gl/kTfqj2AjKKwqeHgQ6

Verder nog een aantal opnamen van Pieter Ligtenberg en een filmpje van Arthur Verjans: https://photos.app.goo.gl/zJPJuo7UFYFnxUUYA

 Ook op de site van Delta Limburg kun je genieten van mooie foto’s van de tocht: https://www.deltalimburg.nl/article/12032/Fotoreportage+rolstoelwandeltocht+2024+in+HeythuysenDAT WAS BOFFEN ……..

Onvoorstelbaar: dinsdag regen en fris, donderdag regen en fris en juist op de tussenliggende woensdag, 19 juni, vond de Lions Rolstoeltocht 2024 plaats met fantastisch weer: een zonnetje en lekkere temperatuur!

Met ongeveer 100 rolstoelen en scootmobiels, begeleidt door  ca. 160 vrijwilligers van de verzorgingshuizen en Atletiek Leudal vertrokken we om 18.00 uur vanaf  het centrale plein in Heythuysen voor een mooie wandeling. Op vele plekken langs de route werd de gezelligheid verhoogd door verschillende muzikanten.

Bij het clubgebouw van Schutterij St. Nicolaas Heythuysen aan de Noorderbaan werden we hartelijk verwelkomd door geüniformeerde leden, die een erehaag vormden. Op deze pauzeplek kreeg ieder een drankje en wat lekkers, terwijl door enkele schutters een demonstratie werd gegeven van het ‘bolletjes schieten’.  

Terug op het plein kregen de deelnemers de traditionele gele roos en was er een korte afsluiting. Het was wederom een zeer geslaagde avond. Daarom een dikke MERCI aan alle deelnemers, vrijwilligers, muzikanten, sponsoren én schutterij!

Houd de site in de gaten, de foto’s komen er zo snel mogelijk aan.

WE GAAN ROLLEN ……….

Het is bijna niet te geloven na het slechte weer van gisteren, maar de weergoden zijn ons vandaag goed gezind!

De Lions Rolstoeltocht gaat dus gewoon door vanavond. Het gaat een mooi evenement worden, rekent u daar maar op.De Lions Rolstoeltocht op woensdag 19 juni 2024 (reservedatum woensdag 26 juni).
Hier volgen wat nadere gegevens

Programma:

 • Tussen 17.30 en 18.00 uur verzamelen op het plein tegenover Eetcafé De Tump.
 • Na een kort openingswoordje wordt het startsein gegeven voor de wandeling.
 • De pauze is bij het clublokaal van Schutterij St. Nicolaas.
 • Daar is tijd voor muziek, een hapje en een drankje.
 • Ook onderweg zal op verschillende plekken gezellige muziek te horen zijn.
 • We vervolgen de wandeling terug richting het plein en zullen daar rond 20.15 uur zijn. Het precieze tijdstip hangt af van het aantal deelnemers.
 • Op het plein zal nog een gezellige afsluiting zijn.

Afspraken:

 • Er kan bij vertrek en aankomst gebruik gemaakt worden van het invalidentoilet bij Eetcafé De Tump.
 • Bij de pauzeplaats is een rolstoeltoegankelijk toilet.
 • Er rijdt een busje mee met reserve rolstoelen en enkele handige mannen.
 • Verkeersregelaars zorgen voor de veiligheid op straat.
 • EHBO is aanwezig.
 • Hebben jullie voor bewoners te weinig rolstoelen, dan kunnen we bij Medicura een aantal rolstoelen reserveren. Het aantal doorgeven bij aanmelding. Vóór vertrek de formulieren hiervoor inleveren bij de organisatie.
 • De deelnamekosten zijn 5 euro per rolstoel/scootmobiel. Begeleiders/vrijwilligers wandelen gratis mee.
 • Er mag/kan niet gewandeld worden met een rollator.
 • Let op: scootmobiels mogen deelnemen, maar rijden als groep mee tijdens de tocht.
 • Het zou fijn zijn als jullie zorgcentrum herkenbaar meewandelt.
 • Op een telefoonkaartje wordt van elk zorgcentrum een contactpersoon vermeld.
 • Enkele verkeersregelaars zullen de deelnemers en vrijwilligers van Beek en Bos en De Kreppel begeleiden naar de startplek en na afloop terugbrengen.
 • Zijn er binnen jullie zorgcentrum te weinig begeleiders, dan kunnen jullie een beroep doen op leden van Atletiek Leudal. Dit bij aanmelden vermelden.
 • Het aantal deelnemers graag doorgeven uiterlijk dinsdag 11 juni. i.v.m. de traktatie ook het aantal vrijwilligers/begeleiders er bij vermelden.

De nieuwe datum voor de Lions Rolstoeltocht is bekend!

De commissie heeft na overleg de nieuwe datum voor het prachtige evenement de Lions Rolstoeltocht vastgelegd:

woensdag 19 juni 2024 (reservedatum woensdag 26 juni 2024)

Wij kijken er al naar uit, hopelijk u ook!Onder stralende weersomstandigheden hebben woensdag 21 juni ongeveer 120 rolstoelers en bijna 180 begeleiders kunnen genieten van een gezellige wandeling.

Tijdens het welkomstwoordje ontving de organisatie uit handen van Richard Bergs een prachtige cheque van de Rabobank. Nadat ook wethouder Van Helden de aanwezigen had toegesproken, vertrok de stoet vanaf het plein tegenover Eetcafé De Tump richting de atletiekbaan op Sportpark Molenhoek. Atletiek Leudal viert immers dit jaar haar 50jarig jubileum.

Onderweg klonk ook weer vrolijke muziek en het was te zien dat de deelnemers daar veel plezier aan beleefden. Op de atletiekbaan liepen ze een rondje op de atletiekbaan, zodat ze jeugdleden van de vereniging konden zien trainen. Inmiddels waren er parapluutjes tegen de zon uitgereikt aan degenen die er behoefte aan hadden. Er werden door vele vrijwilligers een drankje en iets lekkers uitgereikt en daarna gaven de Aod Jonge Boore een mooie demonstratie van hun wekelijkse oefeningen en het piramide-bouwen.

Dankzij een goede samenwerking met de verschillende zorgcentra binnen de gemeente Leudal, hoofdsponsor Lionsclub Leudal, het belangeloos beschikbaar stellen van veel rolstoelen door Medicura, muzikanten die een en ander feestelijk opluisterden, het optreden van de Aod Jonge Boore en de jeugd van Atletiek Leudal, plus de  inzet van heel veel vrijwilligers, heeft Atletiek Leudal dit evenement voor de zeventiende maal kunnen organiseren.

Door het enthousiasme van iedereen werd het wederom een prachtige avond!

Hartelijk dank aan iedereen die hier op welke wijze dan ook aan heeft meegewerkt.

Nog even nagenieten?

Prachtige foto’s, gemaakt door Josine Janssen zijn hier te vinden.

Delta Limburg heeft een leuke sfeerimpressie gemaakt

En ook ML5 laat in een mooie reportage zien hoe gezellig het geweest is!


De Lions Rolstoeltocht gaat zeker door vanavond!!

Vandaag, 21 juni 2023, belooft het een mooie dag te worden voor de Rolstoeltocht. De wandeling is niet te lang, de pauzeplek is op de atletiekbaan voor een drankje en wat lekkers, en terug op het plein tegenover Eetcafé De Tump vindt er nog een korte afsluiting plaats. Indien nodig hebben we parapluutjes voor een felle zon en extra water tegen de dorst. Muziek klinkt voor, tijdens en na de wandeling, dus aan de sfeer zal het niet liggen.

Heel veel rolstoelers hebben zich weer aangemeld en daarbij een nog grotere groep vrijwilligers/duwers. Ook van Atletiek Leudal zult u heel wat leden zien helpen en meelopen!

Dus we gaan er met z’n allen een mooi feest van maken!  


Rolstoeltocht op woensdag 21 juni 2023 (reservedatum woensdag 28 juni)

Programma:

 • Tussen 17.30 en 18.00 uur verzamelen op het plein tegenover Eetcafé De Tump.
 • Na een kort openingswoordje wordt het startsein gegeven voor de wandeling.
 • De pauze is op en rond de Atletiekbaan.
 • Daar is tijd voor muziek, een hapje en een drankje.
 • Ook onderweg zal op verschillende plekken gezellige muziek te horen zijn.
 • We vervolgen de wandeling terug richting het plein en zullen daar rond 20.15 uur zijn. Het precieze tijdstip hangt af van het aantal deelnemers.
 • Op het plein zal nog een gezellige afsluiting zijn.

Afspraken:

Er kan bij vertrek en aankomst gebruik gemaakt worden van het invalidentoilet bij Eetcafé De Tump.

Bij de pauzeplaats is een rolstoeltoegankelijk toilet.

Er rijdt een busje mee met reserve rolstoelen en enkele handige mannen.

Verkeersregelaars zorgen voor de veiligheid op straat.

EHBO is aanwezig.

Hebben jullie voor bewoners te weinig rolstoelen, dan kunnen we bij Medicura een aantal rolstoelen reserveren. Het aantal doorgeven bij aanmelding. Vóór vertrek de formulieren hiervoor inleveren bij de organisatie.

De deelnamekosten zijn 5 euro per rolstoel/scootmobiel. Begeleiders/vrijwilligers wandelen gratis mee.

Er mag/kan niet gewandeld worden met een rollator.

Let op: scootmobiels mogen deelnemen, maar rijden als groep mee tijdens de tocht.

Elk zorgcentrum is herkenbaar aan een bepaalde kleur lintje. Welke kleur wordt nog afgesproken.

Op het telefoonkaartje wordt van elk zorgcentrum een contactpersoon vermeld.

Enkele verkeersregelaars zullen de deelnemers en vrijwilligers van Beek en Bos en De Kreppel begeleiden naar de startplek en na afloop terugbrengen.

Zijn er binnen jullie zorgcentrum te weinig begeleiders, dan kunnen jullie een beroep doen op leden van Atletiek Leudal. Dit bij aanmelden vermelden.

Het aantal deelnemers graag doorgeven uiterlijk dinsdag 13 juni. I.v.m. de traktatie ook het aantal vrijwilligers/begeleiders er bij vermelden.De nieuwe data voor de Lions Rolstoeltocht 2023 zijn bekend

woensdag 21 juni 2023 en reservedatum woensdag 28 juni 2023

—————————————————————————————————-


Ook de vele foto’s (en dat is nog maar een selectie van het geheel!) van de Lions Rolstoeltocht staan nu online. Er zijn twee foto-albums, dus extra kijkplezier! klik op onderstaande foto’s om naar de albums te gaan.

—————-

Wat was het een geweldige avond!

De Rolstoeltocht kan weer een succesvolle editie toevoegen aan haar mooie reeks evenementen. Het weer was ronduit fantastisch, misschien zelfs iets te warm. De deelnemers en de vrijwilligers genoten van de route naar Fruitbedrijf Heijnen in het buitengebied van Heythuysen. Muziek, een hapje en drankje, vrolijke mensen en een bakje sappige kersen uit de boomgaard van Heijnen zorgden ervoor dat iedereen met een goed gevoel naar huis keerde.

De organisatie wil iedereen bedanken die de Lions Rolstoeltocht tot zo’n succesvolle avond heeft gemaakt: alle deelnemers en hun begeleiders, Fruitbedrijf Heijnen, De Lions Club en alle vrijwilligers en vrienden van Atletiek Leudal.

Delta Limburg heeft een prachtige filmimpressie gemaakt van deze rolstoeltocht die u kunt bekijken door op onderstaande foto te klikken.

——————-

De Lions Rolstoeltocht gaat vanavond, 22 juni, gewoon door!

Vorige week hebben we nog de poncho’s zitten tellen en bezorgd gekeken naar de weersvoorspellingen: waarschijnlijk regen!
Kan het wel doorgaan …..?

Hoe anders is het gelopen. We kunnen nu rekenen op een stralende, warme dag. De lange stoet met deelnemers en vrijwilligers kan ongestoord een vrolijke avond tegemoet zien. Om 18.00 uur zal het startsein gegeven worden door wethouder Van Helden op het centrale plein in Heythuysen en begeeft iedereen zich via de Vlasstraat richting Fruitbedrijf Heijnen voor de pauze. De terugtocht gaat via de Antoniusstraat, Burgemeester Janssen van Sonlaan en Schoolstraat, waarna op het plein nog een afsluiting volgt.

Veel plezier allemaal!

———-

Lions Rolstoeltocht 2022

Op woensdag 22 juni organiseert Atletiek Leudal de Rolstoeltocht 2022.  Mochten de weersomstandigheden slecht zijn, dan kunnen we uitwijken naar woensdag 29 juni.

Nadat we 6 jaar met veel plezier de naam van Kwekerij Meuter aan onze tocht hebben mogen koppelen, kunnen we u nu met trots onze nieuwe hoofdsponsor voorstellen, namelijk de Lions Club. 

We starten om 18.00 uur met de wandeling vanaf het plein bij Penders Voetzorg in het centrum van Heythuysen. Van daaruit gaat het naar het buitengebied, waar we uiteindelijk bij Fruitbedrijf Heijnen een stop inlassen. Tijdens deze pauze wordt aan iedereen een hapje en drankje aangeboden. Evenals onderweg kan daar genoten worden van vrolijke muziek.

Na de pauze gaat de wandeling verder en eindigt uiteindelijk weer op het plein bij Penders Voetzorg. Daar zal nog een korte afsluiting zijn.

Heeft u interesse om deel te nemen aan dit mooie evenement, dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij Els Lemmen. Tel. 0475-493765.

Woont u in een zorgcentrum, dan kunt u zich daar opgeven. De kosten zijn € 5 per deelnemer. Vrijwilligers wandelen gratis mee. Met een rollator meewandelen is niet mogelijk.

Enkele praktische aandachtspunten:

Programma:

 • Tussen 17.30 en 18.00 uur verzamelen op het plein bij Penders Voetzorg.
 • Na een kort openingswoordje wordt het startsein gegeven voor de wandeling.
 • De pauze is bij Fruitbedrijf Heijnen.
 • Daar is tijd voor muziek, een hapje en een drankje.
 • Ook onderweg zal op verschillende plekken gezellige muziek te horen zijn.
 • We vervolgen de wandeling terug richting het plein en zullen daar rond 20.15 uur zijn. Het precieze tijdstip hangt af van het aantal deelnemers.
 • Op het plein zal nog een gezellige afsluiting zijn.

Er kan bij vertrek en aankomst gebruik gemaakt worden van het invalidentoilet bij Eetcafé De Tump.

Bij de pauzeplaats is een rolstoeltoegankelijk toilet.

Er rijdt een busje mee met reserve rolstoelen en enkele handige mannen.

Verkeersregelaars zorgen voor de veiligheid op straat.

EHBO is aanwezig.

Hebben jullie voor bewoners te weinig rolstoelen, dan kunnen we bij Medicura een aantal rolstoelen reserveren. Het aantal doorgeven bij aanmelding. Vóór vertrek de formulieren hiervoor inleveren bij de organisatie.

De deelnamekosten zijn 5 euro per rolstoel/scootmobiel. Begeleiders/vrijwilligers wandelen gratis mee.

Er mag/kan niet gewandeld worden met een rollator.

Zijn er binnen jullie zorgcentrum te weinig begeleiders, dan kunnen jullie een beroep doen op leden van Atletiek Leudal. Dit bij aanmelden vermelden.

Het aantal deelnemers graag doorgeven uiterlijk dinsdag 14 juni. I.v.m. de traktatie ook het aantal vrijwilligers/begeleiders er bij vermelden.


Informatie 2022:

In 2022 staat de Rolstoeltocht al op de agenda!

Woensdag 22 juni 2022 (reservedatum 29 juni 2022)

Dit mooie jaarlijkse evenement start weer om 18.00 uur. Nadere gegevens komen zo spoedig mogelijk op deze website.

————————————

Informatie 2021:

Op woensdag 18 augustus organiseert Atletiek Leudal de Kwekerij Meuter Rolstoeltocht. Deze 15e editie start om 18.00 uur vanaf het plein bij Penders Voetzorg in het centrum van Heythuysen. Van daaruit gaat de wandeling richting de brandweerkazerne waar de pauze is. Tijdens de pauze wordt aan iedereen een hapje en drankje aangeboden. Evenals onderweg kan daar genoten worden van gezellige muziek.

Na de pauze gaat de wandeling verder en eindigt uiteindelijk weer op het plein bij Penders Voetzorg. Daar zal nog een korte afsluiting zijn.

Heeft u interesse om deel te nemen aan dit mooie evenement, dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij Els Lemmen. Tel. 0475-493765.

Woont u in een zorgcentrum, dan kunt u zich daar opgeven. De kosten zijn € 5 per deelnemer. Vrijwilligers wandelen gratis mee. Met een rollator meewandelen is niet mogelijk.

De organisatie zal de dan geldende coronaregels opvolgen en verwacht dat ook de deelnemers zich hier aan houden.