ex AVH-er wereldkampioene!

Zaterdag 3 december 2011 – Een wereldkampioene die vroeger bij de AVH heeft getraind, dat is bijzonder! Het gaat om Laura de Vaan die als jeugdlid bij ons atletiek beoefende.

Sinds 1996 zit zij in een rolstoel door posttraumatische dystrofie (gewoon door het missen van een traptrede!), maar dat weerhield haar niet van sporten. Zij heeft met veel wilskracht zich een weg naar de top gefietst met handbiken.  In september behaalde zij de wereldtitel bij de UCI World Cup Paracycling Road (tijdrit).

Een geweldige prestatie en wij feliciteren haar van harte daarmee.  Op haar eigen website kun je haar biografie en sportcarrière bekijken: http://www.lauradevaan.nl/web/

Haar moeder Hanny de Vaan, een van onze fanatieke Sportief Wandelaars, is natuurlijk supertrots. Maar wat belangrijk is op dit moment:  zij is genomineerd voor de titel “Sporter met een beperking van het jaar 2011” in de provincie Limburg. Om haar nominatie te verzilveren heeft zij natuurlijk stemmen nodig. Jullie kunnen haar daar een handje bij helpen.

Dat gaat als volgt in zijn werk: Ga naar www.sportprijslimburg.nl, , klik op ‘genomineerden’ om de resultaten van alle genomineerden te bekijken.
Je dient in elke categorie een keus te maken. Ga vervolgens naar ‘stemmen’. Hierna spreekt het voor zich. Let op: de sluitingsdatum voor het stemmen is 9 december 2011!