Gedenkwaardige Kwekerij Meuter Rolstoeltocht 2019

De rolstoeltocht is altijd al bijzonder, maar waarom dit keer deze titel? Welnu, op deze woensdag 21 augustus waren er maar liefst 143 deelnemers! Tel daar dan de vrijwilligers van de zorgcentra, de meelopende en/of duwende familie en alle vrijwilligers van Atletiek Leudal bij op en je kunt je voorstellen dat het een mooi gezicht was om zo’n lange stoet voorbij te zien trekken.

En wat boften we met het weer: niet te warm, niet te koud en een stralend zonnetje. Alles viel gewoon op z’n plek deze avond (ik moet wel zeggen dat de organisatie zich ook een slag in de rondte heeft gewerkt om achter de schermen alles geregeld te krijgen).

Het plein in het centrum van Heythuysen bij Penders Voetzorg werd langzaam gevuld met rolstoelen van veel deelnemende verzorgingshuizen uit de gemeente Leudal. Na de opening en vervolgens een kort woordje van scheidend burgemeester Arno Verhoeven, zette de stoet zich in beweging.
Een feest om te zien! En omdat er langs de route hier en daar muzikanten de boel opvrolijkten, was iedereen in opperbeste stemming.

De pauze was dit jaar bij de helikopterplaats van Frank Coolen Machines. Daar kreeg iedereen iets lekkers en wat te drinken aangeboden onder muzikale klanken van mannengroep Biejeen-geraapt.
Op een gegeven moment werd de geel-zwarte helikopter vanuit de loods naar buiten gereden, midden tussen alle rolstoelen. Samen met het verhaal hierover van Jacqueline Coolen en een kijkje in de helicopterloods van het bedrijf was het een bijzondere pauzeplek.

Na de pauze werd de wandeling voortgezet en deze eindigde op onze vertrekplaats, waar de rolstoelers nog een mooie gele roos als aandenken kregen overhandigd. Medewerkers van Synthese Leudal, die mee hadden gelopen in de tocht, deelden zakjes Vergeet-mij-nietjes uit in het kader van hun dementie-informatieprogramma. Na een korte afsluiting, uiteraard ook met muziek, gingen de deelnemers met een tevreden gevoel terug naar huis.

De organisatie wil graag iedereen bedanken die er aan heeft meegewerkt deze avond te doen slagen.

Foto’s van dit unieke evenement staan in album 1 en in album 2

Op  www.deltaLimburg.nl staat een mooie sfeerimpressie.