Hervatten overige trainingen

Aanpassingen trainingen vanaf 18 mei 2020

Dankzij de verdere versoepeling van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus vanaf 11 mei, mogen alle trainingen van Atletiek Leudal weer beginnen. De Gemeente Leudal heeft ons afgelopen woensdag 13 mei de nieuwe regels gecommuniceerd, die heel wat aanpassingsvermogen vragen van onze trainers en leden. Dit werd gisteren tijdens een overleg tussen bestuur en trainers besproken, in deze nieuwsbrief leest u hoe we met de trainingen voor de komende maanden vooruit kunnen gaan: lees alstublieft alles goed door.
Wijzingen ten opzichte van de vorige nieuwsbrief worden uitgelicht.

De volgende regels gelden voor alle groepen:

 1. De leden moeten te allen tijde anderhalve meter afstand houden, onderling en van de trainers (met uitzondering van de kinderen tot en met 12 jaar onderling).
 2. Als het lid zelf of iemand thuis klachten heeft, mag het lid niet komen trainen.
 3. Als het lid zelf of iemand thuis positief is getest op CoViD-19 mag het lid gedurende 14 dagen na het verdwijnen van de symptomen niet komen trainen.
 4. Het is voor ouders en verzorgers niet toegestaan om op de accommodatie te blijven tijdens de training.
 5. De kleedlokalen moeten gesloten blijven, het is dus niet mogelijk om te omkleden noch douchen.
 6. Alleen wanneer het echt nodig is, mag het toilet gebruikt worden. Het toilet moet na elk gebruik gedesinfecteerd worden en dit moet op de aanwezige intekenlijst genoteerd worden (door de gebruiker voor volwassenen, door de begeleider voor kinderen). We vragen aan leden en trainers om het gebruik van het toilet zo veel mogelijk te vermijden.
 7. Spugen op de grond of neus snuiten zonder zakdoekje is niet toegestaan.
 8. Leden die “voor de grap” gaan hoesten en dergelijk worden meteen van de training verwijderd.
 9. Leden die zich niet aan de overige regels houden worden één keer gewaarschuwd, bij de tweede overtreding wordt de training onmiddellijk gestopt. 

Loop- en wandeltrainingen volwassenen

 • De maximale groepsgrootte voor trainingen op een gesloten accommodatie is 25 deelnemers, in de openbare ruimte is die limiet 10 deelnemers. De leden moeten zich verplicht aanmelden wanneer ze deel willen nemen aan een training, dit gaat via deze link: https://www.supersaas.nl/schedule/AtletiekLeudal/Volwassenen. Elke training mag vanaf zeven dagen tot 24 uur van tevoren gereserveerd worden, en het is niet nodig om in te loggen.
 • Onze Sportief Wandelen leden worden vriendelijk doch dringend verzocht om zich gedurende deze moeilijke periode tot het oorspronkelijke aantal van één training per week te beperken, en dus zich voor één training per week aan te melden. Op deze manier heeft iedereen de kans om één keer per week te trainen.
 • Er worden geen voorwerpen gedeeld met andere atleten (er wordt bijvoorbeeld niet overgegooid met ballen).

Training pupillen en junior D 18:30-19:30 
Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen rekening te houden met de anderhalve meter maatregel, maar hun ouders wel! We vragen dus aandacht voor het volgende:

 • Brengen:  wij willen u dringend verzoeken om in de auto te blijven en het kind bij de poort af te zetten, of tot aan de poort meefietsen en direct doorfietsen;
 • Halen: bij voorkeur in de auto of op de fiets blijven en wachten dat de trainers de kinderen naar buiten begeleiden;
 • Aan ouders/verzorgers die het echt nodig vinden om hun kind tot voorbij de poort te begeleiden (we begrijpen dat sommige kinderen het spannend vinden), vragen wij om de uitgezette route te volgen;
 • Monique Stevens zal als gastvrouw optreden om de kinderen te helpen. Ouders die dringende vragen hebben mogen ze aan haar stellen;
 • De kinderen uit de groep van Monique Uiterwijk (Junior D) moeten zich elke week voor de training melden via deze link: 
  https://www.supersaas.nl/schedule/AtletiekLeudal/Junioren. Aanmelden kan vanaf drie dagen tot 24 uur van tevoren.
 • Laat uw kind thuis naar het toilet gaan.

Training junioren dinsdag 20:00-21:00 en vrijdag 20:00-21:00

 • Gewijzigd tijdstip: de training begint op beide dagen om 20:00 en duurt tot 21:00; 
 • Niet eerder dan 19:55 aankomen en direct na afloop van de training naar huis gaan;
 • De atleten houden te allen tijde anderhalve meter afstand, onderling en van de trainers;
 • Er worden geen voorwerpen gedeeld met andere atleten (er wordt bijvoorbeeld niet overgegooid met ballen);
 • Iedereen moet zich elke week voor de training melden via deze link: https://www.supersaas.nl/schedule/AtletiekLeudal/Junioren. Aanmelden kan vanaf drie dagen tot 24 uur van tevoren.
 • Voor het halen en brengen van deze oudere jeugdleden vragen wij dringend om in de auto of op de fiets te wachten.

Wat we zeker nog willen benadrukken is dat een en ieder te allen tijde zelf verantwoordelijk is voor het respecteren van de overige maatregelen: handen goed wassen, niezen en hoesten in de elleboog, anderhalve meter afstand houden.

Groet,
Bestuur en trainers