Kwekerij Meuter Rolstoeltocht

Nadat de 11e editie van de rolstoeltocht een week verzet was vanwege het té warme weer op 24 augustus, vond de wandeling gisteren dan toch eindelijk plaats ín en om het dorp. Het weer was gelukkig beduidend minder drukkend en benauwd dan de week ervoor. 

De start was bij de Vlindertuin op de Antoniusstraat, alwaar wethouder Walraven, na een korte introductie van Frans Heffels, de deelnemers welkom heette en het startsein voor de wandeling van bijna 3 km gaf.

Een lange stoet trok over de weg langs de Roligt linksaf de Geusert op om te pauzeren bij hoofdsponsor Kwekerij Meuter, waar Leon Meuter vertelde over het ontstaan van het bedrijf en wat de kwekerij precies inhoudt. Na een lekker bekertje of 2 vruchtensap of water, met in de andere hand een smakelijk cakeje van bakkerij Peskens, mochten alle deelnemers met hun begeleiders dwars dóór de kassen van de kwekerij lopen om een kijkje te nemen in het grote assortiment van het bedrijf.

IMG_7448Na de rondrit door de kassen, vertrok de hele stoet weer richting het dorp. De gehele route werden de deelnemers getrakteerd op stukjes muziek van verschillende muzikanten. Het was een mooi spektakel, voor zowel de mensen die deelnamen ín de stoet als de mensen die langs de kant naar de lange sliert die we vormden, stonden te kijken. Op het plein kregen de deelnemers allemaal nog een prachtige gele roos en was er nog een korte na-zit met een woord van dank en muziek. Een gezellige afsluiter van een zonnige, zomers avond.

Langs deze weg willen wij als commissie Rolstoeltocht van Atletiek Leudal nogmaals iedereen bedanken.
Want met nét door de 100 deelnemers en nog veel meer begeleiders en vrijwilligers, gaat ook deze editie weer de boeken in als zijnde zeer succesvol.

Graag tot volgend jaar!