Loopgroepen

Samen hardlopen is leuker!

Wil je starten met hardlopen? Of ben je een ervaren loper met een ambitieus doel voor ogen? Of heb je (vaak) last van blessures? Of misschien heb je een stokje achter de deur nodig? Onze gediplomeerde looptrainers kunnen je zeker helpen!

Hardlopen wordt gezien als een sport op hoog blessurerisico: 60%-65% van alle lopers kent in een jaar een periode van blessure. In onze ervaring ligt dat percentage veel lager bij lopers die onder begeleiding trainen. Hoe komt dat? Een ervaren trainer zorgt dat je niet in het valkuil valt van “te veel, te hard, te vroeg”, door de intensiteit en de opbouw van de trainingen op jouw niveau af te stemmen.

“Iedereen kan rennen, maar hardlopen is een ander verhaal!” – zegt vaak een van onze trainers. Een correcte looptechniek is uitermate belangrijk om efficiënt en blessurevrij te kunnen hardlopen, en dat kun je zeker leren tijdens onze trainingen.

Het lopen in een groep heeft verder veel positieve aspecten:

  • Met een vast tijdstip heb je een stok achter de deur.
  • Je bent nooit alleen (veilig en gezellig!).
  • Je kan samen werken naar een doel.
  • Je kan je ervaring delen en van de anderen leren.

Bij Atletiek Leudal zijn er verschillende loopgroepen:

  • Maandag 19:30-20:30 (atletiekbaan) – trainster Lucy Snijders: in deze gezellige groep echte recreanten wordt gesport op een laagdrempelig niveau, iedereen kan meedoen. Accent is gezelligheid en samen actief blijven.
  • Dinsdag 18:30-19:30 (atletiekbaan) – trainster Germana Travaglini: deze gevarieerde groep is perfect voor ouders van pupillen (die op hetzelfde tijdstip trainen) maar ook voor beginnende hardlopers die aan hun looptechniek willen werken. Het niveauverschil in deze groep is vrij groot, maar door het trainen op de baan kan iedereen op zijn eigen niveau trainen.
  • Dinsdag 19:00-20:30 (op de weg) en donderdag 19:00-20:30 (atletiekbaan) – trainers Jack Beijnsberger en Olaf van Buul: deze groep is voor ervaren langeafstandslopers.
  • Dinsdag 19:30-21:00 (atletiekbaan) – trainster Germana Travaglini: deze groep is voor ervaren MiLa lopers met specifieke (wedstrijd)doelen die liever op de baan trainen.
  • Zaterdag 10:00-11:00 (Boscafé de Busjop) – trainster Lucy Snijders: een sportieve, frisse en energieke start van het weekend. Het is een gevarieerde groep, waarin iedereen op zijn eigen niveau kan trainen tijdens de wekelijkse intervaltraining, die wordt afgewisseld met afstandstrainingen en oefeningen. De training kan bijdragen aan een voorbereiding voor deelname aan een hardloopwedstrijd. Een basisconditie is welkom, maar op elk niveau kun je meetrainen.

Interesse of vragen? Stuur een email naar secretaris@nullatletiekleudal.nl met een beschrijving van je ervaring en eventuele doelen en we kunnen samen kijken welke groep het meest geschikt is. Het is mogelijk om vier weken gratis mee te trainen.

Promo-filmpje zaterdagtraining