Kwekerij Meuter Rolstoeltocht: het was een feestje!

IMG_402126 augustus – Een bijzondere editie van onze jaarlijkse Rolstoeltocht vraagt ook om bijzonder weer. Al een week van tevoren zag het er niet goed uit. Elke dag keken de commissieleden de regenwolken haast letterlijk van de buienradar af en overal werd gehoopt dat die druppels in de vooruitzichten transpiratie mochten vertegenwoordigen, in plaats van nattigheid van boven. En het mocht baten! De ochtend van de 10e editie sloot de commissie even kort over de doorgang van het evenement en om iets na 10 uur stond op de site te lezen dat we er vertrouwen in hadden.

Zo rond kwart voor 6 liep het plein al aardig vol. Deelnemers, begeleiders en vrijwilligers verzamelden zich terwijl B&B (Mart en Johan) voor de muzikale omlijsting zorgden. Er werd meteen gedanst en de sfeer zat er al zeer goed in.

Het openingswoord werd gevoerd door Frans Heffels en uiteraard werd ook vernoemd dat hoofdsponsor Kwekerij Meuter dit evenement voor in elk geval al de komende drie jaar mede mogelijk blijft maken. Hierna mocht Wethouder Verlinden de mensen welkom heten. Dat deed hij en sprak in zijn verhaal ook met veel lof over Atletiek Leudal.

Vervolgens vertrok de hele optocht voor een wandeling door de wijken van het mooie Heythuysen. Onderweg werden de deelnemers getrakteerd op muziek van de accordeonisten René Senssen met compagnon en Mart Triepels. Net na een stukje onverharde weg langs een watertje, stond Angesóm met hun welbekende enthousiasme de hele stoet eveneens muzikaal aan te moedigen.P1080675

De pauzeplaats was dit jaar bij het Activiteitencentrum PSW aan de Vlasrootsingel. Daar werden de deelnemers voorzien van een hapje en een drankje én was er wederom ruimte voor muziek, ditmaal in de vorm van een kwartet genaamd Leudal Sound. Na de pauze mocht iedereen dóór het gebouw van het activiteitencentrum naar buiten, waardoor de verscheidene  met de hand gemaakte kunstwerken van de activiteitengroepen te bewonderen waren.

Er restte slechts nog een korte wandeling terug naar het plein. Daar stonden een handvol vrijwilligers én de heren Leon en Clim Meuter de deelnemers op te wachten met een grote gele roos. Een klein stukje verder kreeg elke deelnemer een setje glazen onderzetters als aandenken aan de 10e Rolstoeltocht. Achterin het pakje onderzetters zat een loterijbriefje, waarmee iedereen een mooi boeket bloemen kon winnen. Natuurlijk geheel in stijl met de rest van deze 10e editie, werden er 10 boeketten verloot. Maar vóór dit zover was, heeft de commissie 4 personen in het zonnetje gezet met eveneens een bloemetje. Zij namen namelijk deel aan alle edities. De loterij en de uitreiking van de rolstoeltocht1boeketten namen Leon en Clim Meuter vol overgave op zich. Na nog een stukje muziek van Angesóm en wat muzikale klanken uit de accordeons van B&B liep het plein stilletjes aan terug leeg.

Wat was het een mooie, feestelijke maar vooral zonnige editie. Af en toe een wolkje, maar we hebben geen druppel hemelwater gezien. Bedankt iedereen die er was, op de voor- of achtergrond. Bedankt deelnemers, begeleiders, vrijwilligers, Activiteitencentrum PSW, muzikanten en sponsoren.

Op naar volgend jaar, op naar de 11e succesvolle Rolstoeltocht.

FOTO’S VAN DE KWEKERIJ MEUTER ROLSTOELTOCHT 2015

Rolstoeltocht, album Pieter Ligtenberg

Rolstoeltocht, album Corine Ligtenberg