Verslag geslaagde Kwekerij Meuter Rolstoeltocht

Op woensdag 18 augustus werd door onze vereniging de 15e editie van de rolstoeltocht georganiseerd. Na goed overleg met de verschillende zorgcentra en gemeente i.v.m. de nog geldende corona-regels werd besloten de tocht door te laten gaan. Ook nu weer was er veel belangstelling en namen ruim 90 rolstoelers deel. Dankzij een prima samenwerking met Medicura konden mensen die slecht ter been zijn en geen eigen rolstoel hebben toch deelnemen.

Tegen 17.30 uur arriveerden de eerste rolstoelers op het plein bij Penders Voetzorg waar gezellige muziek te horen was van Mart Sillekens en zijn muzikanten. Via een fuik kwamen de deelnemers bij Corine en Pieter die, vanwege deze jubileum editie, van iedereen een foto maakten. Tijdens de tocht werden deze foto’s bij Foto Bongers afgedrukt en ingelijst. Om ze na afloop van de tocht aan iedere deelnemer als herinnering mee te geven. Dat dit erg gewaardeerd werd moge duidelijk zijn. Veel dank aan Foto Bongers dat dit mogelijk was. Ook tijdens de wandeling werden foto’s gemaakt door de fotografen Cor en Jan.

Namens de gemeente was Wethouder Janssen aanwezig. Na afloop gaf hij aan dat er vanuit de gemeente grote waardering is voor onze vereniging die al zoveel jaren dit mooi evenement organiseert.

Met een authentieke brandweerwagen voorop kwamen we via een mooi stukje Heitse bij de Brandweerkazerne waar de pauze was. De ontvangst daar was zeer gastvrij. Een groot compliment voor alle vrijwilligers van de brandweer die klaarstonden en hielpen waar nodig was. Onderweg zorgde onze inmiddels vaste accordeonist Mart Triepels voor sfeermuziek. Voor Mart was het ook de 15e keer en ontving als dank een fles drank en een ingelijste foto. Tijdens de pauze speelde Ton Geurts en de sfeer was geweldig. Na de pauze ging de wandeling verder en eindigde weer op het plein. Daar kregen alle deelnemers het inmiddels bekende roosje en de ingelijste foto.

Er werd afscheid genomen van Kwekerij Meuter die na een fijne samenwerking van zes jaren de sponsoring beëindigde.

Vanaf deze plaats willen we iedereen bedanken die aan deze jubileumeditie heeft meegewerkt. Het was geen stralend zonnig weer, maar de vele stralende gezichten en enthousiaste medewerking van zovelen maakten ook deze rolstoeltocht zeer geslaagd.

Tot volgend jaar. Dan zal de rolstoeltocht op verzoek van de zorgcentra buiten de vakantieperiode georganiseerd worden.

Commissie 4-daagse en rolstoeltocht.