Overzicht voorgaande jaren

_________________________________________________________________

Wandelvierdaagse 2019

Niet alleen maar wandelen, ook verrassingen onderweg!

De commissie heeft het weer voor elkaar: leuke extraatjes tijdens de wandeldagen, zomaar ergens langs de route.

  • Op maandag krijgen alle wandelaars uit handen van de medewerkers van Alfa Accountants en Adviseurs uit Heythuysen een leuke attentie aangeboden.
  • Op dinsdag zorgt Natureluur Kinderopvang voor leuke activiteiten tijdens de wandeling.
  • Op donderdag worden de deelnemers verrast met een appeltje van Fruitbedrijf Heijnen

Wandelvierdaagse — dag 1 (20 mei 2019) door Clarie Pieters

Hoera, de wandelvierdaagse start vandaag. En zoals elk jaar is alles weer tot in de puntjes geregeld door heel veel vrijwilligers. Chapeau!  Bij de Busjop gonst het al van bedrijvigheid. De mascotte Kiki de Kikker staat al klaar om iedereen een high five te geven. En ook het weer is ideaal voor een stevige wandeling.

Opgewekt vertrekken groepjes wandelaars om de 5, 71/2, 10 of 12,5 km te gaan lopen. De route loopt richting de Speckerweg en een stukje door Haelen.

Daar krijgen we een beker heerlijk fris water aangeboden om vervolgens verder te lopen naar Overhaelen, een stuk langs het spoor richting Landgoed de Bedelaar.

In de bossen rondom de Busjop krioelt het vanavond niet alleen van de mensen, maar ook van mieren, die ijverig werken aan een enorme mierenhoop.

Een eindje verder zien we niet een mierenhoop, maar een hoop mensen op een kluitje. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat we bij de drankpost lekkere limonade krijgen en een overheerlijke lolly.

Gesterkt lopen we weer verder. Langs de uilentoren en via de ‘kissing gate’, verlaten we het landgoed, om gelijk over te steken naar ‘Die Romantische Strasse’, waar we bij een vennetje getrakteerd worden op een concert van kwakende kikkers en kwetterende vogels met in de verte het geluid van loeiende koeien. Het laatste stuk van dag 1 breekt aan. Voordat we het schitterende paadje langs de beek inlopen krijgen we een mooie drinkfles van ALFA accountants en adviseurs  aangeboden. Die komt de komende dagen goed van pas. En dan zijn we weer bij de Busjop. Deze mooie tocht smaakt naar meer. Dus morgen staan we weer klaar voor de start.

                      

Wandelvierdaagse — dag 2 (21 mei 2019) door Clarie Pieters

Dag 2 van de wandelvierdaagse begint goed. Het weer is iets frisser dan gisteren, maar het is droog en af en toe komt het zonnetje tevoorschijn. Bij de Busjop is het een drukte van komen en gaan. Jong en oud, getraind of niet, viervoeters en tweevoeters. Allemaal kijken ze uit naar de tweede route van de avondvierdaagse. De wandelvierdaagse is niet alleen een sportief en gezond evenement, maar ook een mooie manier om andere mensen te ontmoeten. Het is een evenement waarbij je gemakkelijk met vreemden een praatje maakt, al is het bijvoorbeeld alleen tijdens het passeren.

Vandaag gaat de tocht door de bossen rondom Zorgcentrum St. Elisabeth. Als je 12,5 km loopt, dwaal je wat verder af richting Roggel en Nunhem. Een prachtige tocht met veel verschillende vergezichten. Al die frisse verschillende kleuren groen zorgen ervoor dat het bos nu op z’n mooist is.

Uiteindelijk komen we bij het nieuw aangelegde familiepad uit. Prachtig aangelegd met weidse gezichten, een vlonderpad over een poel en met verschillende kunstwerken van dieren gemaakt van natuurlijke materialen. We lopen langs St. Elisabeth, waar de liefhebber nog over het blotevoetenpad kan lopen. We vervolgen het pad aan de overkant van de Roggelseweg dat pas nieuw is aangelegd. Dit ‘nieuwe pad’ is eigenlijk al heel oud, want vroeger was er al een verbinding tussen het voormalig klooster St. Elisabeth en de Elisabethmolen.

En daar zien we de stempel- en drankpost staan. Na een korte pauze gaat de tocht weer verder. We lopen het pad rondom het zorgcentrum. Op verschillende plekken kun je hier het ijsvogeltje spotten, maar die zal zich vanavond wel niet laten zien. Binnen het Zorgcentrum is ook de Buitenschoolse opvang Natureluur gevestigd. En zij hebben voor de kinderen leuke activiteiten georganiseerd. We passeren een schattig dierentuintje, waar de dieren hun ogen uitkijken naar die eindeloze optocht van al die vreemde tweevoeters die passeren. Nog een klein stukje en we zijn weer bij de Busjop. We horen in de verte al muziek en hoeven maar op het geluid af te lopen.

De tweede dag zit er helaas weer op.

Wandelvierdaagse — dag 3 (23 mei 2019) door Clarie Pieters

Na een dagje rust zijn we er weer helemaal klaar voor: lekker wandelen door de natuur. Vandaag lopen we in de omgeving van Buitencentrum De Spar. Hier zie je wel eens een ree, buizerd of ijsvogeltje. Maar of de dierlijke bewoners van het bos zich vanavond laten zien is maar de vraag. Zoveel bezoek tegelijk vatten ze waarschijnlijk op als een invasie. En ook de weergoden zijn ons gunstig gezind. Warm, zonnig en een zacht briesje. Kiki de kikker zal dit niet zo leuk vinden. Zij heeft alleen een winterpak. Vandaag lijkt het drukker dan afgelopen dagen. Misschien vanwege het mooie weer.

De routes lopen in het begin allemaal hetzelfde wat inhoudt dat het gezellig druk is.  Vanwege het hoge tempo begeven we ons in het begin van de route zigzaggend tussen de mensen en honden. Leuk, want dan maak je af en toe een praatje met iemand of kom je een bekende tegen. Maar na verloop van tijd buigen de verschillende routes af en opeens is het stil. Het geroezemoes is vervaagd en je voelt je steeds meer één worden met de natuur. Dit is weer een heel andere dimensie van wandelen. Als je luistert naar de stilte, hoor je opeens de geluiden uit de natuur. Vogels die fluiten, een specht die driftig klopt, een koekoek die in de verte roept, het ruisen van de bomen en het kikkerkoor bij Nunhems zaden. Bij de langste afstand is het rondje om de Spar een hele grote boog er omheen. We lopen door schitterende mooie paadjes waar je bijna nooit komt en in de verte zien we de kerktoren van Neer.

Onderweg worden we weer voorzien van water en van  fruitbedrijf Heijnen krijgen we een lekkere appel voor de dorst. Bij de drankpost ligt weer de overheerlijke salmiak lolly klaar. Nog een paar kilometer te gaan en we zijn weer bij de Busjop. Dit keer krijgen we een muzikaal welkom van JK Angesóm.

Wandelvierdaagse — dag 4 (24 mei 2019) door Clarie Pieters

Vanavond alweer de laatste etappe. Helaas.

We starten vanaf het plein bij Penders Voetzorg. Dat is wel leuk. Want nu kan iedereen die niet heeft meegelopen zien hoe leuk en gezellig de avondvierdaagse is. Vrolijke mensen die starten en trotse en blije mensen die na afloop een medaille of lintje in ontvangst nemen. Allemaal bevangen door het wandelvirus. Reden genoeg om volgend jaar toch zeker (weer) mee te doen. Maar pas op! Eenmaal aangestoken door het wandelvirus kom je er nooit meer vanaf. Maar dat geeft niet. Van dit virus wordt je niet ziek, maar voel je je juist beter.

Een mooie route langs de Tungelroyse beek richting Beylshof zorgt voor een afwisselende avond. De lange afstanden cirkelen zo’n beetje om Baexem heen. Het is weer genieten. Zeker met dit prachtige weer.

Wandelen in de natuur  heeft ook een heilzame werking. Dat is wetenschappelijk bewezen. Je voelt stress wegebben en de rust in je hoofd wederkeren. Wandelen is ook goed voor je humeur. Je wordt er vrolijk van. Dus trek eens wat vaker je wandelschoenen aan en loop het bos in. En onthoud het volgende: In Scandinavië zeggen ze: ‘slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding’. Dus het weer is geen reden om binnen te blijven.

Na de laatste gezellige, ontspannende en mooie wandelavond worden we feestelijk ontvangen op het plein. Er is muziek, drank, springkussens en een popcorn/suikerspin kraam. En natuurlijk een medaille of lintje. Deze geweldige wandelvierdaagse was alleen mogelijk dankzij het vele werk door veel vrijwilligers en de sponsors.

Tot volgend jaar! En denk eraan: ‘save the date’. Ergens in mei 2020. En neem iemand mee die nog niet getroffen is met het wandelvirus. Laten we samen proberen om heel Leudal te besmetten.

De Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse 2019 zit er weer op!

We kunnen terugkijken op een mooi evenement. Onze deelnemers waren enthousiast over de prachtige routes die ze voorgeschoteld kregen, we kregen complimenten over de organisatie en over onze vrijwilligers. De lachende gezichten op de slotavond gaven een goede weergave van het plezier tijdens deze week.

Om nog even na te genieten kun je de foto’s, die door onze fotografen zijn gemaakt, bekijken op onze website bij Foto’s

Van elke wandelavond is door onze reporter een leuk verslagje geschreven en die verhalen kun je hieronder lezen.

Verder is er door Deltalimburg.nl een film gemaakt, die een goede impressie geeft van de slotavond. Je vindt het hier.

Wij vonden het fijn dat je er dit jaar bij was!
Wellicht zien we je volgend jaar weer.

_________________________________________________________________

April 2019

Natuurlijk gaat u genieten van alle prachtige routes die u dwars door het Leudal voeren. Maar wat is mooier dan ditzelfde gebied ook eens vanuit de lucht te bekijken!?!

Een van de twee hoofdprijzen van onze loterij op de slotavond is namelijk een sensationele kennismakingsvlucht met een microlight boven het Leudal. Een prijs om nooit te vergeten!

_________________________________________________________________

Maart 2019

Het jaar 2018 hebben we achter ons gelaten, 2019 is nu aan de beurt. En dat wordt vast een schitterend wandeljaar.

De commissie wandel 4-daagse is al diverse keren bij elkaar gekomen en is druk bezig om jullie straks een plezierige tijd te bezorgen. Daar komt best wel veel bij kijken, want alleen het draaiboek van het vorig jaar doornemen is écht niet voldoende.

Neem nu de wandelroutes door ons mooie Leudal:

Har Lemmen, onze vaste ‘spoorzoeker’,  is eigenlijk constant aan het zoeken naar leuke paadjes en prachtige doorkijkjes, maar moet natuurlijk ook de juiste afstanden voor de verschillende routes in acht nemen. Dat wordt dus soms best wel puzzelen.

Maar zoals ieder jaar is het hem ook nu weer gelukt, dus kom in mei meelopen om te kijken waar hij ons naar toe leidt!
Voor een voorproefje, klik hier.

_________________________________________________________________

Wandelvierdaagse 2018

Wandelvierdaagse 2018 — Dag 1

Vandaag was de kick-off van de wandelvierdaagse 2018. Op deze eerste dag was het weer ons prima gezind, het beloofde 27 graden te worden, maar als we het aan Kiki Kikker vragen, was het véél warmer. Hoe dan ook, een flinke schare wandelaars wisten ook dit jaar de ingang naar de inschrijftafels weer te vinden. Een teller hebben we niet meer, maar het was als altijd gezellig druk.

Zoals de wandelaars gewend zijn, was er ook dit keer weer een mooie route uitgezet. Het voerde de loper van de Busjop, over een tal van wildroosters, via twee keer een oversteek naar St. Elisabeth en het Bakhuisje, alwaar de drankpost gevestigd was. Ook daar was het een gezellige boel. Een team van dames en onze vaste stempelaar Huub, wachtte de lopers al op, met genoeg keuze in drank en snoep en natuurlijk een dikke stempel in het vakje van de eerste dag van deze vierdaagse. De daglopers kregen er uiteraard ook eentje.

Kiki had zich bij dit gezellige tafereel gevoegd en heeft weer de nodige knuffels en highfives gekregen vandaag. Maar Kiki was niet het enige dier wat vandaag een nogal prominente rol voor zichzelf in gedachten had. Bij het laatste groepjes lopers, bij de commissie bekend als: pijlophalers, meldde zich een heuse eend. Het beestje waggelde mee als het groepje liep, het stopte als het groepje even stilstond. Toen de groep een aantal lopers voorbij ging, waggelde de eend even met de nieuwe groep laatste lopers mee, toen de groep pijlophalers weer achteraan liep, voegde de eend zich weer bij hen. Een aantal leden van de commissie vraagt zich wel stiekem af of de eend in één van de dames een echte moederkloek herkende. Mogelijk aan het waggelen, of was het toch het gekwaak? Enfin, nadat er een filmpje geschoten is geworden, hebben deze dames de eend in het water geholpen en kon er zonder dierlijk gezelschap weer verder gewandeld worden.

De weersverwachtingen voor morgen zijn ietsje koeler dan vandaag, maar we geloven dat dat bij alles boven de 20 graden de wandelaar onmogelijk tegen zal houden om weer van de partij te zijn. Natuurlijk zit er dan ook weer een team vrijwilligers voor jullie klaar.

Tot morgen!

Foto’s van dag 1 zijn hier te vinden.


Wandelvierdaagse 2018 — Dag 2

Wat een stralende dag was deze tweede dag van de vierdaagse. Het was niet te warm, tussen de bomen niet te benauwd, nee hoor, prima wandelweer. Ook met de muggen viel het vandaag een stuk meer mee dan gisteren. Geen eend te zien vandaag, wel veel viervoeters, die in plaats van een stempel te krijgen bij de drankpost, getrakteerd werden op een hondenkoekje en water.

Kiki Kikker gaf, zittend op een boomstam,  alle deelnemers, groot en klein, nog een laatste knuffel voor ze het bos in gingen om hun gekozen afstand te gaan wandelen. De route voerde de lopers langs de Uilentoren op Landgoed de Bedelaar. Smalle paden, bijna overgroeid met allerlei struikgewas, een prachtige omgeving.

In het laatste lusje vóór de drankpost was echter een heel vreemd en onnatuurlijk fenomeen te zien. De wagen van de organisatie, die op weg was naar de waterpost op de 10 en 12,5 km route, was vastgelopen. Vastgelopen? horen we jullie denken. Ja, die waterpost-wagen had echt de enige plas in het hele bos gevonden, om zichzelf in een modderpoel volledig vast te rijden. Een auto heeft geprobeerd de wagen eruit te trekken, maar toen dat niet mocht baten werd er een tractoreigenaar gebeld, die soelaas bood. Henk Venner, eigenaar van Landgoed Heijerhof op de Beekkant in Baexem, kwam met zijn tractor de waterpost-wagen verlossen uit zijn benarde positie. Waarvoor onze enorm grote dank!

Een stukje verderop, bij de picknick plaats op de Speckerweg, dacht een meneer met een klapstoeltje en een boek, een rustig avondje te kunnen lezen in de natuur. Helaas voor hem kwamen nét daar ongeveer 700 wandelaars, een appeltje van Fruithandel Heijnen eten bij de door de organisatie ingerichte appelpost. De organisatie vraagt zich dan ook af of deze meneer zijn boek nog heeft kunnen uitlezen.

Bij de Busjop op het terras klonken de muzieknoten van Joekskapel Angesóm die ook de laatste lopers een warm welkom terug wist te geven. Gezellig!
De wandelaars hebben morgen een rustdag, de organisatie verwacht jullie allen weer terug te kunnen begroeten op donderdag a.s.

Graag tot donderdag!

Foto’s van dag 2 zijn hier te vinden.


Wandelvierdaagse 2018 — Dag 3

De derde dag van de vierdaagse was betrekkelijk koeler dan de voorgaande dagen. Dit was voor de plusminus 700 wandelaars helemaal niet erg, maar op het terras bij de Busjop was het wat frisjes. Kiki Kikker had het dan ook (gelukkig) niet heel erg warm vandaag. Evengoed mocht het weer de pret niet drukken en werd er weer volop gestart aan deze voorlaatste wandeldag.

De route vandaag bracht de lopers naar buitencentrum de Spar en over de Nunhemse heide. Een mooi vergezicht, met heuveltjes en meertjes. Drie fotografen stonden  langs de route. Twee van de organisatie en eentje van Dagblad de Limburg. Bij de drankpost was het weer een gezellige drukke boel. Ook stond daar in de buurt een tractor, waardoor even werd gedacht dat de waterpost-wagen zich opnieuw had vastgereden in die ene enkele modderplas, maar gelukkig was het een toevallige voorbijganger die er langs moest. Vlaggetjes gingen aan de kant en de bestuurder vervolgde opgelucht zijn weg.

Op het terras van de Busjop zat Joekskapel Angesóm, net als dinsdag,  te spelen. Gezellige en herkenbare deuntjes wezen de lopers de weg terug naar de startlocatie.
Over de startlocatie gesproken, morgen is deze niet meer bij Restaurant de Busjop, maar op het plein bij Penders Voetzorg, in de kern van Heythuysen. Van daar uit zullen weer 4 routes met elk z’n eigen afstand vertrekken om na de wandeling terug te keren op het plein. Daar wacht dan uiteindelijk de welverdiende medaille voor deelnemers met een weekkaart, maar ook de winnende loten voor de hoofdprijzen zullen dan getrokken worden en er zal voor jong en oud genoeg vertier zijn.

De commissie wenst iedereen een mooie laatste wandeldag en begroet jullie graag morgen weer!

Foto’s van dag 3 zijn hier te vinden.


Wandelvierdaagse 2018 — Dag 4

Als je jarig bent wordt er voor je gezongen. En we hadden een jarige gisteren. Een jongedame kwam langs de drankpost, men zag daar haar button met “ik ben jarig” erop en begonnen spontaan te zingen. Ook bij de schminkpost werd ook niet alleen deze jongedame haar gezicht opgevrolijkt (voor zover dat nog kon), maar er werd nogmaals gezongen. Dan kun je bijna niet anders dan je echt wel jarig voelen.

Wie ook met de neus in de boter viel was het meisje wat door de commissie werd gevraagd om een lootje te komen trekken voor de hoofdprijzen. Zij trok, na een beetje husselen tussen alle lootjes, nummer 303. Nadat de microfonist 2 x het winnende lotnummer had genoemd opende het meisje haar hand en zag daarin een lootje met hetzelfde nummer. Om dit grote toeval te bewijzen aan het publiek hield zij in beide handen de betreffende lootjes omhoog. Deze geluksvogel kreeg zélf een tweetal vogels. Namelijk een roze knuffelflamingo én een opblaasflamingo.

Kiki Kikker heeft zich de afgelopen dagen suf geknuffeld, gedanst, gekust en werd daarvoor gisteravond beloond met een heuse tekening. Eén van Kiki’s grote vrienden had een portret van haar gemaakt en erboven geschreven dat het tafereel op de tekening een Kikkerfeest betrof. Kiki werd er helemaal verlegen van.

Bij het popcornkraam was het een drukte van jewelste. Er stonden rijen kinderen te wachten tot het apparaat genoeg had gemaakt om iedereen te voorzien van een zak gepofte mais. Toen de eigenaar vlak voor vertrek aangaf dat hij nog over had en de organisatie tegen de kinderen ging vertellen dat de popcorn op moest, was het springkussen binnen 1 tel leeg.

Maar goed, dat het een feestje was heeft iedereen kunnen zien, horen en ervaren. Het was nog laat erg sfeervol op het plein. De buitenbar van de Busjop bracht gezelligheid, de muziek van de DJ maakte het feestje bijna compleet. Bijna, want zonder alle enthousiaste deelnemers was er natuurlijk niks te feesten. De organisatie bedankt via deze weg graag alle sponsoren, vrijwilligers en muzikanten, maar ook jou, als deelnemer.

De data voor volgend jaar zijn al bekend: 20, 21, 23 en 24 mei 2019

Jij bent er toch ook weer bij?

Foto’s van dag 4 zijn hier te vinden.

_________________________________________________________________

Wandelvierdaagse 2017

Wandelvierdaagse 2017 — Dag 1

De vierdaagse van 2017 is vanavond afgetrapt met om en nabij de 850 wandelaars. De weersomstandigheden waren meer dan prima, het bos zorgde voor wat beschutting, terwijl op het open veld de zon nog aardig z’n best deed. Met een graad of 20 prima wandelweer.

De routes leidde de wandelaar over bospaden en een verharde Speckerweg richting landgoed de Bedelaar, met z’n inmiddels welbekende Uilentoren. Bij de doorsteek van het landgoed terug richting de Busjop stond dit jaar niet Cowboy Har, want er was immers geen koe te zien, maar werden de wandelaars getrakteerd op een kwaak (en toet-) spektakel door enorm veel kikkers. Hier en daar werd er zelfs eentje gespot.

En als we het dan toch over kikkers hebben, ook Kiki, de mascotte van de vierdaagse, was wederom aanwezig bij de eerste van de vier wandelavonden. Wie weet zien we haar nog vaker deze week?

De bossen in het Leudal staan weer volop in het groen, over de paden lopen niet alleen wandelaars, maar ook zeer veel zwarte kevertjes en zo nu en dan kon er een rups of eekhoorntje gespot worden. Kortom, het Leudal heeft ons ook deze editie weer veel meer te bieden dan alleen een hoop gekleurde pijlen en een wandelroute. Kijk vooral eens om je heen, adem de natuur in en geniet van alle geluiden die te horen zijn.

Onderweg is nog wel het één en ander gevonden aan verloren voorwerpen, zo liggen er bij de infotafel een tweetal zonnebrillen, een vestje en een naamkaartje. Deze kunnen afgehaald worden op één van de komende wandelavonden.

Graag tot morgen!

Foto’s van Maandag 15 mei 2017, klik hier!.


Wandelvierdaagse 2017 — Dag 2

Zoals deze wandel-dinsdag begon, zo eindigde ie ook, met een flinke dosis zonnestralen. De routes brachten de wandelaars, die op deze dag met ruim 900 waren, richting St. Elisabeth. Langs het Pesthuisje, de Hoeve en het bijbehorende Bakhuisje. Op het terrein van het St. Elisabeth, waar de stempelpost en de verzorgingspost stonden, waren ook een aantal mensen van BSO Natureluur aanwezig om de kinderen een korte, maar zeer leuke activiteit aan te bieden. Zo konden de kinderen met een waterspuit bekertjes omschieten en met hun vinger en een beetje verf hun vingerafdruk vereeuwigen op een groot schildersdoek. Ook kregen ze een kadootje in de vorm van een coole klikarmband in alle kleuren van de regenboog.

Bij het Bakhuisje stonden twee vrijwilligers iedereen op te wachten met een sappig appeltje van Heijnen. Ook dit werd zeer goed ontvangen. De routes waren volgens velen weer prachtig. De wandelaars liepen langs het water en over bruggetjes op het terrein van Elisabeth, maar ook diep door het bos, waar de grond bezaaid lag met dennennaalden en waar de enorme keur aan vogels alle ‘gasten’ in het bos toezongen.

Op het terras bij Restaurant de Busjop werden de wandelaars vervolgens hartelijk ontvangen door zowel Kiki Kikker als Joekskapel Angesóm, die deze avond voor de muzikale omlijsting zorgden.

Bij de infotafel is vanavond een gevonden beursje afgegeven. Er liggen ook nog steeds een tweetal zonnebrillen.

Zien we u donderdag?
(Let op: a.s. donderdag is de inschrijving en de start bij de Jachtkamer van de Busjop. Ter plaatse zult u naar de juiste ingang geleid worden.)

Foto’s van Dinsdag 16 mei 2017, klik hier!


Wandelvierdaagse 2017 — Dag 3

Na een welverdiende rustdag, zag de organisatie vandaag veel regen voorbij komen op de buienradar. Tót het moment waarop de vierdaagse begon, om 18.00u was het droog en er zijn niet veel druppels meer gevallen. De weergoden waren de wandelaars weer goed gezind. Om en nabij de 800 wandelaars wisten de weg te vinden naar de Jachtkamer bij Restaurant de Busjop.
Onze Kiki Kikker nam een welverdiende extra rustdag., hoewel ze wel gemist werd, getuige de vele vragen van de wandelende jeugd.

De route ging vandaag richting Buitencentrum de Spar. Smalle kronkelpaadjes, kleine heuveltjes en hier en daar een dikke tak midden op het pad als hindernisbaan. De goedlachse vrijwilligers op stempel- en drankpost stonden klaar om iedereen te voorzien van een stempel op de wandelkaart en een bekertje drinken met een snoepje. De route ging terug via de ‘boom met het kruisjs’ en de grafheuvels. Eenmaal aangekomen bij de Busjop verschenen er weer een boel blije gezichten bij het zien van het bord met winnaars van de loterij. Joekskapel Angesóm zorgde ook vanavond voor gezelligheid op het terras door herkenbare deuntjes ten gehore te brengen.

Morgen alweer de laatste dag. De start en finish zijn op deze slotavond op het plein bij hoofdsponsor Penders Voetzorg. De organisatie heet u daar gewoon weer vanaf 18.00u van harte welkom. Laat ons hopen dat ook morgen de weermannen en -vrouwen van Nederland goed nieuws te voorspellen hebben. Het beloofd in elk geval een ontzettend gezellige afsluiter te worden.

Tot morgen!

Foto’s van Donderdag 18 mei, klik hier!


Wandelvierdaagse 2017 — Dag 4

“All good things come to an end”. Vrij vertaald betekent het dat aan alle goede dingen een eind komt. Zo ook aan de 42e editie van de Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse. Het leek een druilerige slotavond te worden, maar vlak voordat de wandelaars van start gingen en Kiki Kikker haar hoofd om de deur stak, stopte het met regenen en konden de wandelaars redelijk droog op pad. Op pad voor de laatste avond. De commissie wordt er altijd een beetje melancholisch van, het is weer voorbij, nee, niet die mooie zomer, maar die 42e editie van…  De editie van de nieuwe vormgegeven medailles, de mensen die bij de finish met een echt bloemenboeket of snoepboeket, moeder, vader, dochter, zoon, schoonfamilie, kleinkind, of eender welk familielid of kennis ook stond op te wachten.

Natuurlijk heeft de organisatie weer kunnen bouwen op vele vrijwilligers, van verkeersregelaar die veilig helpt over te steken, via de medewerkers van de drankpost, als ook de opbouwers van het terrein, de tent, de mooie finishboog en het versieren met ballonnen en vlaggetjeslijnen en natuurlijk onze enige echte vierdaagse mascotte, Kiki Kikker. Het evenement was ook niet mogelijk als er geen samenwerking was tussen de muzikanten, de eigenaar van de springkussens, de schminkploeg, de accommodaties waarvan de organisatie gebruik mag maken en nog vele anderen. En dan natuurlijk even de aandacht voor de vele sponsoren, door middel van advertenties, natura-prijzen, het beschikbaar stellen van materiaal en middelen en ga zo maar door.

Even denken… vergeten we niet iets? Jawel, natuurlijk! De wandelaar. Want zonder die hoop wandelaars van de afgelopen week (deze avond ondanks het druilerige weer, opnieuw rond de 800 deelnemers), is dit evenement niet wat het zou moeten zijn. Ontspanning, inspanning, een must om te bewegen, een recreatieve sportvorm of gewoon gezellig een route wandelen door het bos, de vierdaagse biedt het allemaal. We hopen dan ook van ganser harte dat we iedereen en nog veel meer mensen op 14, 15, 17 en 18 mei 2018 mogen verwelkomen bij de 43e editie.

Graag tot ziens, graag tot volgend jaar!

Foto’s van vrijdag 19 mei, klik hier!

_________________________________________________________________

Sponsorcontract Penders Voetzorg met Atletiek Leudal verlengd tot 2020.

In 2012 werd Penders Voetzorg hoofdsponsor van de Wandel 4 – daagse in Heythuysen die dit jaar voor de 42ste maal georganiseerd wordt door Atletiek Leudal.   Deze 4-daagse werd toen omgedoopt tot de Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse.

De organisatie is erg blij met de toezegging van Penders Voetzorg om ook de komende drie jaren hoofdsponsor te willen blijven. Atletiek Leudal is er van overtuigd dat de samenwerking die de afgelopen tijd heel plezierig was ook de komende jaren prima zal verlopen.

Vanaf 1 april t/m 9 mei kunt u weer inschrijven voor onze 4 – daagse via deze link.

Op de foto links Frans Heffels (commissielid organisatie Penders Voetzorg Leudal Wandel 4 – daagse) en rechts Henk Engelen (directie Penders Voetzorg)._________________________________________________________________

Wandelvierdaagse 2016

Wandelvierdaagse 2016 — Dag 1

Bij de start van alweer de 41e editie van de Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse, was het weer ons niet zo gunstig gezind. De regen viel de hele dag al heel mals uit de hemel, maar dat mocht toch de (voor)pret bij de organisatie niet drukken. Druk werd er versierd, de ballonnen werden met veel passie opgeblazen en de slingers vonden hun plekjes aan de muur. A4-daagse Kikkerlles was in gereedheid gebracht voor de eerste wandelaars. En dat waren er niet zomaar een paar. Vanaf 18.00u tot 19.30u hebben maar liefst ruim 700 wandelaars en viervoeters hun weg gevonden door het regenachtige Heythuysen richting Restaurant de Busjop. Aldaar was er keuze uit maar liefst 4 afstanden, waarbij de organisatie heeft opgemerkt dat ook de nieuwe afstand van 12,5 km erg in trek was.

De commissie heeft dit jaar de hulp ingeroepen van een heuse mascotte. Kiki Kikker werd gevraagd plaats te nemen bij de fotograaf, vandaag in de persoon van de voormalig voorzitter van Atletiek Leudal (de huidige voorzitter heeft vanavond de voor-inschrijftafel bemand).
Kiki Kikker had het maar wat druk met allemaal knuffelende kinderen, maar ook volwassenen vonden het erg leuk om met de mascotte op de foto te gaan. De aanwezigheid van Kiki heeft 41 edities op zich laten wachten, maar vanaf nu zal ze er bij zijn.

Ondanks het weer en de modderpaden was het goed wandelen in de bossen van het Leudal, de routes leidden langs verschillende beekjes, de Hoeve, het bijbehorende bakhuisje en onderweg waren een aantal paarden druk met het begroeten van de wandelaars. We hopen uiteraard op beter weer de rest van de week, maar met de voorspelling van aanstaande vrijdag zal dat vast in orde komen.

Graag tot morgen!

Klik voor foto’s op de onderstaande link

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse 23 mei 2016 (Cor Timmermans)

Wandelvierdaagse 2016 — Dag 2

IMG_6181De tweede dag van de vierdaagse gaf een heel ander weerbeeld dan gisteren. Er is geen druppel regen gevallen gedurende de dag, en ook de avond bleef volledig droog. De plassen in het bos waren het enige overgebleven bewijs van het slechte weer de dag ervoor. Maar liefst ruim 900 wandelaars en hun trouwe viervoeters hebben deze tweede dag het bos doorkruist op de verschillende afstanden.

De route vandaag bracht ons via Cowboy Har en Cowboy Matthieu -die koeien wisten niet wat hen overkwam, met niet één, maar twee cowboys- richting de Uilentoren. De paden waren goed begaanbaar en de sfeer onderweg was bij verschillende groepen méér dan prima te noemen. Zingende kinderen, die zowel KVW-liedjes als alvast de te oefenen Schoolverlaters-musical-liedjes ten gehore brachten. Kortom, gezelligheid alom.

Als we het dan over gezelligheid hebben, mag ook de drinkpost even genoemd worden. De pauzeplaats met de vele vrijwilligers die zorgen voor een snoepje en een bekertje drinken is naast een rustpunt IMG_6178ook altijd een plaats om even bij te kletsen en anekdotes van gebeurtenissen onderweg uit te wisselen. En dan hadden we vanavond ná dat snoepje of die lolly ook nog de appelpost, die vlak voor de afslag naar de Busjop iedereen een gezonde snack meegaf.

Bij de grafheuvels konden de eerste klanken van Joekskapel Angesóm al opgevangen worden. Zij heetten met hun uitgebreide oeuvre alle wandelaars weer welkom terug bij de finish van dag 2. Morgen hebben we een rustdag, een dag om weer bij te tanken en nieuwe energie te vergaren voor de laatste twee wandeldagen van deze 41e editie. Ben jij er ook weer bij a.s. donderdag?!

Klik voor foto’s op de onderstaande link

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse 24 mei 2016 (Eef Lommen)


Wandelvierdaagse 2016 — Dag 3

image3Op de derde dag van de vierdaagse worden de wandelaars wederom verwelkomt bij Restaurant de Busjop. De wandelkaarten worden gecheckt, de loterijbriefjes ingevuld. Er blijft bij elke wandelaar altijd een sprankje hoop dat er een prijsje gewonnen wordt in de loterij. Als dit alles is gedaan wordt de routebeschrijving meegenomen en er wordt voor de zekerheid gekeken of vanavond inderdaad de rode pijlen gevolgd moeten worden. Het weer is er ook naar. De zon schijnt al de hele dag en het bos lijkt groener dan ooit tevoren. De paden zijn zo goed als opgedroogd en de grote groep deelnemers hebben er zin in.

De tocht van vanavond brengt ons richting buitencentrum de Spar en langs de Nunhemse heide. Op verschillende plekken is het uitzicht wijds, op andere waant de wandelaar zich in dichte bebossingen met grote bomen vanuit waar vele vogels ons fluitend en tjirpend tegemoet klinken. image2Wederom ruim 900 wandelaars en honden wandelen door het Leudal, bezoeken de stempelpost en nemen daar wat te drinken en/of te snoepen.

Bij terugkomst bij de Busjop wordt een ieder getrakteerd op, evenals dinsdag, een optreden van de altijd gezellige Joekskapel Angesóm en aangezien de temperatuur maar niet af lijkt te koelen blijft het nog lang druk op het terras.  Morgen alweer de laatste dag van deze 41e editie. Net als vorig jaar zal de slotavond plaatsvinden op het plein voor het gebouw van hoofdsponsor Penders Voetzorg. Uiteraard ook met muziek, animatie voor groot en klein, veel speelplezier en natuurlijk het natje en droogje en een mooie route, exact zoals de wandelaars inmiddels van de organisatie gewend zijn.

Graag tot dan!

Klik voor foto’s op onderstaande link

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse 26 mei 2016 (Eef Lommen)


Wandelvierdaagse 2016 — Dag 4

IMG_6215Een evenement als de wandelvierdaagse moet het uiteraard hebben van een handvol organisatoren, nog meer vrijwilligers, sponsoren (ook voor de natura prijzen) en een berg deelnemers, wil het een geslaagd evenement worden. Op dit alles niets aan te merken, de voorbereidingen verliepen ook dit jaar weer soepel en aan deelnemers geen gebrek. Vandaag opnieuw om en nabij de 900 twee- en viervoeters.

Maar waar zo’n evenement in de bossen en buitenlucht ook mee valt of staat, is het weer. En daar heeft niemand invloed op. Maandag was het miezerig weer, nattigheid viel in de bossen van het Leudal, maar daar was dinsdag alweer bijna niets meer van te merken. Donderdag was een mooie wandeldag en ook vandaag had niemand eigenlijk iets te klagen. Ja, het was klam, beetje broeierig weer, maar de voorspelde onweer en regen viel toch echt pas nadat het plein volledig leeg was van deelnemers. En alsof de hemel het speciaal de hele avond opgespaard had, viel het er even heel mals uit rond kwart voor 11.

De route was verrassend volgens de wandelaars, onderlangs de Vlasrootsingel/Noorderbaan, richting de Kreppel, om net na de Vlindertuin geschminkt te kunnen worden, terug richting de dorpskern, waar een rij ballonzuilen de naderende finish van de avond, maar ook van de 41 editie aankondigde. Nog even onder de boog door, een medaille of vaantje in ontvangst nemen en dan jezelf overgeven aan het vertier op het plein voor het gebouw van hoofdsponsor Penders Voetzorg -waarvan overigens de directeuren Ivo Franssen en Henk Engelen zelf de vierdagen-wandelaars een medaille hebben uitgereikt-.

IMG_6211Circus Luijten was aanwezig en leerden de kinderen allerlei trucjes en kunstjes, er waren twee springkussens, een heuse DJ, die afwisselend met Jonk Geweldj het feest opluisterde met muziek. Op het plein werd de innerlijke mens voorzien van een natje en droogje. De grote loterij leverde uiteindelijk 3 winnaars op, hierover later in dit verslag meer. De kinderen die een prachtige kleurplaat hebben ingeleverd zijn daarvoor ook beloond, iedereen won iets, maar een aantal kinderen wonnen een grotere prijs. Daarnaast kregen een 6-tal voorinschrijvers hun inschrijfgeld terug, omdat zij de 50e, 100e, of een veelvoud daarvan, waren.

Het was een mooie editie. Complimenten en lof voerden de boventoon en daar kan de organisatie alleen maar blij mee zijn. Toch is zo’n groot evenement niets zonder de eerder genoemde deelnemers, de vele sponsoren, vrijwilligers en een hoop goodwill. Atletiek Leudal en met name de 4-daagse commissie, wilt iedereen die op één of andere manier zijn/haar steentje heeft bijgedragen, heel hartelijk bedanken. We hopen volgend jaar opnieuw op jullie te kunnen rekenen!

Klik op onderstaande link voor foto’s van vrijdag

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse vrijdag 27 mei 2016 (Jos Smeets)

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse vrijdag 27 mei 2016 (Laura Lenders)

Gewonnen zijn:
– Evi Bertholet uit Horn met de kleurwedstrijd
– Loterij nummer 203 WIT, voor de volwassen hoofdprijs.

Al deze items kunnen worden afgehaald middels een afspraak bij Annemiek Gielen op volgend telefoonnummer: 06 – 510 05 121

Graag tot volgend jaar!

_________________________________________________________________

Wandelvierdaagse 2015

Wandelvierdaagse 2015 — Dag 1

Ondanks de weersvoorspellingen was het een vrij droge eerste wandeldag. Pas later op de avond begon het te regenen, maar toen waren de meeste wandelaars alweer binnen.

De organisatie had zich geïnstalleerd in de zaal van Restaurant de Busjop. De wandelaars kwamen al vroeg bij de inschrijftafels om hun kaart op te halen, of nog aan te schaffen. Om 18.00u precies werd het sein gegeven dat de routes mochten worden uitgedeeld, waarna de eerste grote groep wandelaars de blauwe pijlen gingen volgen.

W4D dag1.1 De route van vanavond ging langs het Lange Ven en over landgoed de Bedelaar. De drankpost halverwege was ietwat moeizaam in te richten geweest, aangezien er op weg ernaar toe ineens een kudde schapen vóór de bevoorradingsauto had gestaan. De diertjes van de weg krijgen heeft nogal wat voeten in aarde gehad en  zelfs de handhavers van de wet hebben hun best gedaan om de organisatie hierin bij  te staan. De route heeft er gelukkig niet onder te lijden gehad.
W4D dag1.2
Na landgoed de Bedelaar liepen de wandelaars door een wei met een vennetje, alwaar twee koeien heel nieuwsgierig de vele twee- voeters wilden begroeten. Gelukkig was daar Cowboy Har -verantwoordelijk voor het uitzetten van alle prachtige routes- die er voor gezorgd heeft dat er, door het duo in de wei, niet te vrijpostig gereageerd werd op de kudde mensen die voorbij kwamen.

De organisatie heeft maar liefst om en nabij de 900 wandelaars mogen begroeten op deze eerste dag van de feestelijke 40e editie. Nog 3 dagen te gaan!

Foto’s vinden jullie hier:

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse maandag 18-05-2015 deel 1

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse maandag 18-05-2015 deel 2

Wandelvierdaagse 2015 — Dag 2

Dag twee zit erop. Opnieuw een mooie wandeldag. Wellicht stak er iets teveel wind op, maar in elk geval bleven de wandelaars verstoken van welke vorm van regen dan ook.

W4D dag2.1Maar de Vierdaagse zou de Vierdaagse niet zijn als er niet ook een avontuur te vertellen was. Vlak voor de oversteek bij de Elisabethsdreef werden de eerste wandelaars verrast door een groep wilde paarden. Sommige mensen vinden dit een mooie ervaring, anderen hebben het niet zo op met de toch wel grote dieren. Dit laatste zorgde ervoor dat de telefoon van Cowboy Har ging rinkelen, maar of Har nou de koeien aan het temmen of de saloon ingedoken was, werd niet duidelijk, maar dat bleek kort daarna ook niet van belang. De kudde paarden hield het al snel voor gezien en na nog een ingebouwd showelement renden ze in volle galop weg, waarop de wandelaars hun tocht konden voortzetten.

W4D dag2.2De route ging ditmaal door de tuin van St. Elisabeth. Een mooi stuk natuur, met beekjes, prachtige grote bomen en een met mos begroeid pad, leidde de wandelaars richting de verzorgingspost. Daar bleek uiteindelijk een tekort aan salmiak-lolly’s, maar dat mocht alleen de pret van de appeldames drukken, want zij hadden zich er nog zo op verheugd. Deze dames boden alle wandelaars een kilometer verderop een heerlijk appeltje aan.

Het was weer een top avond. Of het aan de mooie routes, de goede verzorging onderweg, het weer, de gezelligheid van de vierdaagse of gewoon een mix van dit alles, ligt weet de organisatie niet, maar wederom vonden om en nabij de 900 wandelaars (en 28 honden!) hun weg naar de Busjop. En het was ook dáár waar na afloop de polonaise gelopen werd terwijl Toeter Thijs met z’n 4 meter lange hoorn zorgde voor vrolijke Tiroler-muziek.

Nu een dagje rust en dan zien we iedereen graag donderdag weer terug. Tot dan!

PS Let op: vrijdag vertrekken we vanaf 18.00u vanuit de dorpskern, op het plein bij Penders Voetzorg!

Foto’s van deze dag vindt u hier:

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse dinsdag 19-05-2015 Deel 1 (Pieter Ligtenberg)

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse dinsdag 19-05-2015 Deel 2 (Pieter en Corine Ligtenberg)


Wandelvierdaagse 2015 — Dag 3

W4D dag3.1Al jaren ondervindt de organisatie op donderdag een lichte terugloop in het aantal wandelaars. De derde wandeldag blijkt ietsje minder populair. Of mensen dan nog een extra rustdag willen inlassen, andere sporten beoefenen of liever op de bank naar tv kijken, we weten het niet, maar feit is dat we op donderdag altijd iets minder wandelaars mogen verwachten. Móchten verwachten eigenlijk, want dit jaar hebben we er juist méér mogen verwelkomen. Bijna 950 wandelaars (en 39 honden) hebben de route richting de Nunhemse Heide en Buitencentrum de Spar gelopen. Voor de langste afstand gold dat ze ook nog mochten genieten van de prachtige omgeving van de Litsberg en de Leumolen.

W4D dag3.2Bij de stempel- en drankpost is het altijd goed toeven en we willen je vóór de laatste avond alsnog even waarschuwen. Schijnbaar is het emmertje met hondenkoekjes erg in trek, ook bij de hongerige twee-benige wandelaar, want niet eens, maar meermalen zijn er dames aangesproken door onze stempelaar dat ze best mochten eten, maar dan wel moesten oppassen dat ze niet zouden gaan blaffen. Hilariteit alom uiteraard!

Bij de finish werd vandaag de muzikale omlijsting verzorgd door Angesóm. Als zij er zijn is het altijd feest. Met hun enorme enthousiasme hebben ze de vele wandelaars zeer warm ontvangen. Het terras zat dan ook al snel weer helemaal vol.

Morgen is de slotavond. We willen je dan met alle plezier weer verwelkomen. Dit alles zullen we doen vanuit een tent op het plein bij Penders Voetzorg, Dorpstraat 1 in Heythuysen. Wij hebben er zin in, jij ook?

Er zijn ook deze avond weer veel foto’s gemaakt. Deze kunt u vinden op:

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse donderdag 21-05-2015 Deel 1 (Pieter Ligtenberg)

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse donderdag 21-05-2015 Deel 2 (Corine Ligtenberg)


Wandelvierdaagse 2015 — Dag 4

Ward Silleman1Allereerst willen we op deze laatste avond even de aandacht vragen voor een leuke prijsuitreiking deze week. Een gulle ondernemer uit Heythuysen heeft ons een prijs geschonken, die zo bijzonder was, dat wij het een aparte vermelding waard vinden. Er werd namelijk een willekeurige foto uitgezocht van de wandelvierdaagse van 2014, die gebruikt werd om model te staan voor een tekening. Deze ondernemer koos een foto van een kind, van de achterkant gefotografeerd met een rugtas om. Het kind wat zichzelf zou herkennen op deze foto, kreeg als kado de ingelijste tekening. Ward Silleman was de gelukkige. Vorig jaar was hij 6 jaar jong en wandelde hij voor het tweede jaar mee. Hij herkende zichzelf dinsdagavond op de foto en mocht de mooie tekening mee naar huis nemen. Uiteraard werd daar door onze fotografe een mooie foto van gemaakt. Ward, van harte gefeliciteerd!

W4D dag4.1En dan nu.. ons slotfestijn.

Een licht gevoel van spanning overheerste vandaag bij de organisatie. Als je een mooie formule hebt en je gaat daar iets nieuws in introduceren is het altijd even afwachten hoe het uitpakt. In ons geval werd de slotavond verplaatst van restaurant de Busjop naar het plein bij onze hoofdsponsor Penders Voetzorg. En we kunnen met een gerust hart zeggen, terugkijkend op een lange maar zonnige dag, dat het een succes was.

Met maar liefst twee springkussens, twee muziekgezelschappen, te weten Wiezoe Vals en Angesóm, Circus Luijten, De Busjop en Porto Maurizio die de handen ineen sloegen, een grabbelton voor de kinderen én een hamburgerkraampje van Jumbo, kunnen we spreken van een groot en W4D dag4.2gevarieerd aanbod voor jong en oud op het dorpsplein. De F2 van voetbalvereniging Heythuysen kreeg een taart aangeboden omdat ze 4 dagen meegelopen hebben met het hele team en zulke leuke groepen kunnen wij als organisatie alleen maar toejuichen. Er was zelfs een beroemdheid aanwezig vanavond. Bas van de Goor -oud Volleyballer en Olympisch Kampioen- wandelde vanuit zijn Foundation mee met een groep diabetici. De beide directeuren van Penders Voetzorg deelden de medailles uit bij binnenkomst van de wandelaars.
De deelnemers bleven na het wandelen allemaal nog een hele poos na om wat te drinken. Pas na de loterij dunde het iets uit op het plein, maar dat deed niets af aan de gezelligheid. De organisatie mocht dan ook veel positieve reacties ontvangen.

Vanmiddag kwam een vrijwilligster en voormalig commissielid ons vertellen dat ze gedroomd had over 1000 deelnemers vanavond. We durfden het niet te hopen, want zeg nou zelf, 1000 is best veel en toch nog 100 meer dan wat we doorgaans gemiddeld mogen verwelkomen. Maar ze kreeg gelijk. 1017 deelnemers wisten hun weg te vinden naar onze nieuwe start-finish locatie en die 1017 deelnemers hebben hopelijk net zo genoten van deze avond als wij.

Het was een hele fijne 40e editie. En als we terugkijken naar de afgelopen 40 wandeljaren en denken aan ál de enthousiaste deelnemers, willen wij er best nog 40 achteraan plakken. Tot volgend jaar?

Foto’s kunt u vinden in de volgende albums:

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse vrijdag 22-05-2015 Wandeling (Pieter Ligtenberg)

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse vrijdag 22-05-2015 Medailles (Pieter Ligtenberg)

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse vrijdag 22-05-2015 Medailles (Corine Ligtenberg)