Rolstoeltocht

Ook de vele foto’s (en dat is nog maar een selectie van het geheel!) van de Lions Rolstoeltocht staan nu online. Er zijn twee foto-albums, dus extra kijkplezier! klik op onderstaande foto’s om naar de albums te gaan.

—————-

Wat was het een geweldige avond!

De Rolstoeltocht kan weer een succesvolle editie toevoegen aan haar mooie reeks evenementen. Het weer was ronduit fantastisch, misschien zelfs iets te warm. De deelnemers en de vrijwilligers genoten van de route naar Fruitbedrijf Heijnen in het buitengebied van Heythuysen. Muziek, een hapje en drankje, vrolijke mensen en een bakje sappige kersen uit de boomgaard van Heijnen zorgden ervoor dat iedereen met een goed gevoel naar huis keerde.

De organisatie wil iedereen bedanken die de Lions Rolstoeltocht tot zo’n succesvolle avond heeft gemaakt: alle deelnemers en hun begeleiders, Fruitbedrijf Heijnen, De Lions Club en alle vrijwilligers en vrienden van Atletiek Leudal.

Delta Limburg heeft een prachtige filmimpressie gemaakt van deze rolstoeltocht die u kunt bekijken door op onderstaande foto te klikken.

——————-

De Lions Rolstoeltocht gaat vanavond, 22 juni, gewoon door!

Vorige week hebben we nog de poncho’s zitten tellen en bezorgd gekeken naar de weersvoorspellingen: waarschijnlijk regen!
Kan het wel doorgaan …..?

Hoe anders is het gelopen. We kunnen nu rekenen op een stralende, warme dag. De lange stoet met deelnemers en vrijwilligers kan ongestoord een vrolijke avond tegemoet zien. Om 18.00 uur zal het startsein gegeven worden door wethouder Van Helden op het centrale plein in Heythuysen en begeeft iedereen zich via de Vlasstraat richting Fruitbedrijf Heijnen voor de pauze. De terugtocht gaat via de Antoniusstraat, Burgemeester Janssen van Sonlaan en Schoolstraat, waarna op het plein nog een afsluiting volgt.

Veel plezier allemaal!

———-

Lions Rolstoeltocht 2022

Op woensdag 22 juni organiseert Atletiek Leudal de Rolstoeltocht 2022.  Mochten de weersomstandigheden slecht zijn, dan kunnen we uitwijken naar woensdag 29 juni.

Nadat we 6 jaar met veel plezier de naam van Kwekerij Meuter aan onze tocht hebben mogen koppelen, kunnen we u nu met trots onze nieuwe hoofdsponsor voorstellen, namelijk de Lions Club. 

We starten om 18.00 uur met de wandeling vanaf het plein bij Penders Voetzorg in het centrum van Heythuysen. Van daaruit gaat het naar het buitengebied, waar we uiteindelijk bij Fruitbedrijf Heijnen een stop inlassen. Tijdens deze pauze wordt aan iedereen een hapje en drankje aangeboden. Evenals onderweg kan daar genoten worden van vrolijke muziek.

Na de pauze gaat de wandeling verder en eindigt uiteindelijk weer op het plein bij Penders Voetzorg. Daar zal nog een korte afsluiting zijn.

Heeft u interesse om deel te nemen aan dit mooie evenement, dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij Els Lemmen. Tel. 0475-493765.

Woont u in een zorgcentrum, dan kunt u zich daar opgeven. De kosten zijn € 5 per deelnemer. Vrijwilligers wandelen gratis mee. Met een rollator meewandelen is niet mogelijk.

Enkele praktische aandachtspunten:

Programma:

  • Tussen 17.30 en 18.00 uur verzamelen op het plein bij Penders Voetzorg.
  • Na een kort openingswoordje wordt het startsein gegeven voor de wandeling.
  • De pauze is bij Fruitbedrijf Heijnen.
  • Daar is tijd voor muziek, een hapje en een drankje.
  • Ook onderweg zal op verschillende plekken gezellige muziek te horen zijn.
  • We vervolgen de wandeling terug richting het plein en zullen daar rond 20.15 uur zijn. Het precieze tijdstip hangt af van het aantal deelnemers.
  • Op het plein zal nog een gezellige afsluiting zijn.

Er kan bij vertrek en aankomst gebruik gemaakt worden van het invalidentoilet bij Eetcafé De Tump.

Bij de pauzeplaats is een rolstoeltoegankelijk toilet.

Er rijdt een busje mee met reserve rolstoelen en enkele handige mannen.

Verkeersregelaars zorgen voor de veiligheid op straat.

EHBO is aanwezig.

Hebben jullie voor bewoners te weinig rolstoelen, dan kunnen we bij Medicura een aantal rolstoelen reserveren. Het aantal doorgeven bij aanmelding. Vóór vertrek de formulieren hiervoor inleveren bij de organisatie.

De deelnamekosten zijn 5 euro per rolstoel/scootmobiel. Begeleiders/vrijwilligers wandelen gratis mee.

Er mag/kan niet gewandeld worden met een rollator.

Zijn er binnen jullie zorgcentrum te weinig begeleiders, dan kunnen jullie een beroep doen op leden van Atletiek Leudal. Dit bij aanmelden vermelden.

Het aantal deelnemers graag doorgeven uiterlijk dinsdag 14 juni. I.v.m. de traktatie ook het aantal vrijwilligers/begeleiders er bij vermelden.


Informatie 2022:

In 2022 staat de Rolstoeltocht al op de agenda!

Woensdag 22 juni 2022 (reservedatum 29 juni 2022)

Dit mooie jaarlijkse evenement start weer om 18.00 uur. Nadere gegevens komen zo spoedig mogelijk op deze website.

————————————

Informatie 2021:

Op woensdag 18 augustus organiseert Atletiek Leudal de Kwekerij Meuter Rolstoeltocht. Deze 15e editie start om 18.00 uur vanaf het plein bij Penders Voetzorg in het centrum van Heythuysen. Van daaruit gaat de wandeling richting de brandweerkazerne waar de pauze is. Tijdens de pauze wordt aan iedereen een hapje en drankje aangeboden. Evenals onderweg kan daar genoten worden van gezellige muziek.

Na de pauze gaat de wandeling verder en eindigt uiteindelijk weer op het plein bij Penders Voetzorg. Daar zal nog een korte afsluiting zijn.

Heeft u interesse om deel te nemen aan dit mooie evenement, dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij Els Lemmen. Tel. 0475-493765.

Woont u in een zorgcentrum, dan kunt u zich daar opgeven. De kosten zijn € 5 per deelnemer. Vrijwilligers wandelen gratis mee. Met een rollator meewandelen is niet mogelijk.

De organisatie zal de dan geldende coronaregels opvolgen en verwacht dat ook de deelnemers zich hier aan houden.