Marie-José Willemse, oud trainster bij Atletiek Leudal, organiseert op zondag 20 juni de ‘Wandel mee met MJ Day’ om zo, al dan niet fysiek, sámen te gaan wandelen. Zo steun je haar en kan je een donatie doen voor KiKa!

Lees hieronder hoe Marie-José op het idee gekomen is en hoe je mee kan doen.


In september 2020 kreeg ik, Marie-José Willemse, 60 jaar de diagnose lymfeklierkanker (non-Hodgkin). Vrij snel na het slechte nieuws ben ik gestart met chemokuren en immunotherapieën.

Ondanks dat ik een onzekere tijd tegemoet ging besloot ik de knop ‘om’ te zetten: op de positieve stand! De steun van mijn familie, vrienden en bekenden heeft me daarbij enorm geholpen. Wat mij in die maanden ook mentaal op de been heeft gehouden was ‘in de benen komen’. Elke dag trok ik mijn wandelschoenen aan, de natuur in en focussen op alles om me heen. Soms een korte wandeling, dan wat langer. En altijd voelde ik me daarna een stuk beter!

Al 15 jaar geef ik met heel veel plezier sportief wandeltrainingen. Niet zomaar een stukje wandelen, maar flink tempo lopen afgewisseld met oefeningen. Ik geniet ervan als ik zie wat het trainen met de deelnemers doet. Ook zij krijgen een kick, voelen zich lekkerder. Juist tijdens de periode van corona en mijn ziekte merkte ik hoe belangrijk wandelen en verbondenheid is. Want ook al waren er geen trainingen, we bleven verbonden door allemaal te blijven wandelen.

Afgelopen winter hoorde ik een interview op de radio met Kika. Het ging over onderzoek naar o.a. lymfeklierkanker bij kinderen. Dat er in deze coronaperiode helaas weinig geld binnenkomt omdat er nu weinig acties kunnen worden georganiseerd. Dat laatste bleef hangen in mijn hoofd…..

Door mijn ziekte realiseer ik me nog meer hoe bevoorrecht we zijn om in dit land te mogen leven. Ziekenhuizen, deskundige artsen, behandelingen, onderzoek naar nóg betere therapieën. Alles binnen handbereik.

Juist nu ik zelf moet dealen met kanker en oma ben van vijf kleinkinderen spreekt de organisatie Kika mij aan. Het idee dat wat mij is overkomen een kind overkomt… Een van mijn kleinkinderen….

Kika doet onderzoek om de genezingskansen bij kinderen met kanker te vergroten, de kwaliteit van behandelingen te verbeteren en bijwerkingen (ook op latere leeftijd) te verminderen.

Een tijdje later viel alles op zijn plek:
Ik besloot in actie te komen voor Kika en daar mijn passie, het wandelen, voor te gebruiken.

En zo ontstond mijn droom:
zoveel mogelijk mensen aan het wandelen krijgen en geld inzamelen voor Kika.

Wat houdt mijn actie in?
20 juni a.s. gaan we ‘samen’ wandelen!

Je bepaalt zelf:

  • het tijdstip (op deze op één na langste dag van het jaar is er maximaal gelegenheid)
  • de locatie (bij jou in de buurt, of juist ergens anders)
  • de lengte (klein ommetje of misschien wel een stoere langere tocht)
  • met wie (alleen, met zijn tweeën, of als corona het tegen die tijd toelaat misschien met een groep)

Het mooiste is dat we 20 juni, ook al is het dan niet fysiek, sámen gaan wandelen. Ieder op zijn/haar eigen manier en heel speciaal verbonden met elkaar op deze “Wandel mee met MJ Day”.

Dus:
Wil je ook verbonden zijn, met mij, met alle andere wandelaars en met Kika? Trek dan op 20 juni je wandelschoenen aan ga erop uit. En hopelijk wil je dan ook een donatie doen voor Kika (dit kan anoniem).

Foto:
Ik zou het geweldig vinden als je mij een foto stuurt van jouw wandeling. Nog leuker als je daar een korte toelichting bij geeft. De foto’s en teksten zullen door mij geplaatst worden op mijn website, tenzij je daar bezwaar tegen hebt natuurlijk. Dan houd ik ze voor mezelf.

Doe jij ook mee 20 juni met  “Wandel mee met MJ Day”?

Sportieve wandelgroeten van Marie-José
mariejosewillemse@nullziggo.nl
www.wandelenmetmj.nl

Meer informatie of doneren?: https://www.actievoorkika.nl/wandelmeemetMJDay

Categories:

Tags: